Спорна дузпа не помогна на Левски да пребори 10 от Ботев Пловдив


Спорна дузпа не помогна на Левски да пребори 10 от Ботев Пловдив
Снимка: Официален сайт на Левски

8651 0

Отборите на Левски и Ботев Пловдив завършиха при резултат 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" в среща от Първа лига. По този начин двата тима тръгват с равенство в плейофите на родното първенство.

Резултатът бе открит 10' преди края на първото полувреме. Домакините получиха доста спорна дузпа, след като Никола Попов посочи бялата точка при игра с ръка на Филип Филипов. Бранителят на "канарчетата" обаче имаше пълното право да негодува от отсъждането, тъй като ръката му бе прилепена до тялото и отсъждането може да се приеме като грешно. Веднага след почивката Кристиан Димитров изравни преди Лъчезар Балтанов да бъде изгонен в 50'. Това обаче не бе достатъчно за "сините" и те не успяха да стигнат до победно попадение.

По този начин Левски не успя да се възползва от грешката на Лудогорец, който направи нулево реми с Берое. "Сините" са с 55 точки и изостават на 8 от шампионите и на 5 от големия съперник ЦСКА, който заема втората позиция. За Ботев пък това е четвърто поредно равенство, като те за момента остават четвърти с 46 пункта.

В първите 30' от мача Левски и Ботев Пловдив си разменяха опасни атаки пред двете врати. Първата възможност бе за домакините, след като Давиде Мариани намери с центриране Еркебулан Сейдахмет, който обаче от движение не успя да отбележи. В 21' гостите отговориха с опасна контра атака, при която Еберт Кардосо стреля с глава, но Живко Миланов се намеси и блокира.

Отборът на Левски поведе в резултата след 35' игра на стадион "Геори Аспарухов". "Сините" получиха доста спорна дузпа 10' преди края на първата част. Това се случи, след като Паулиньо бе изведен в наказателното поле срещу Филип Филипов. Бразилецът опита да свие топката, която се удари в прилепената игра на защитника на гостите, а Никола Попов посочи бялата точка. Зад топката застана Давиде Мариани - 1:0.

3' преди почивката Сейдахмет отново опита да открие головата си сметка за "сините", след като стреля от границата на наказателното поле, но Даниел Кайзер боксира и опази вратата си.

В началото на втората част гостите от Ботев стигнаха до изравнително попадение. Кристиан Димитров изненада Николай Михайлов с хубав удар от границата на наказателното поле.

Само 3' по-късно обаче "канарчетата" останаха с човек по-малко. Капитанът на тима получи втори жълт картон за нарушението си и съответно червен, като напусна терена в 50'.

20' преди края на срещата Серджиу Буш намери по отличен начин Паулиньо в малкото наказателно поле. Там Кайзер се подхлъзна и остави бразилеца сам срещу опразнената врата, но ударът на играча на Левски премина над вратата.

СЪСТАВИ:

Левски: Николай Михайлов; Живко Миланов, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов; Мартин Райнов; Еркебулан Сейдахмет, Давиде Мариани, Паулиньо; Валери Божинов, Станислав Костов

Ботев: Даниел Кайзер; Филип Филипов, Кристиян Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо; Радослав Терзиев; Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Васил Шопов, Александър Тонев; Антонио Вутов

Преди мача

Отборите на Левски и Ботев Пловдив ще опитат да стартират успешно заключителната част от сезона в Първа лига. Двата тима стартират плейофите с двубой на Герена. Останалите четири тима изиграха срещите си от първия кръг, като Лудогорец и Берое не се победиха в Разград, а ЦСКА надделя над Черно море във Варна.

Именно равенството на шампионите е добрата новина за момчетата на Георги Дерменджиев. След загубата от "орлите" на Герена в предпоследния кръг от редовния сезон, "сините" отново ще имат възможност да съкратят разликата с Лудогорец. В момента разградчани са лидери с 63 точки, следвани от ЦСКА с 60 и Левски с 54 и мач по-малко. "Канарчетата" от своя страна са четвърти, но на цели 9 точки от днешния си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички