Слави Костов от Левски е Играч №1 на октомври според ИНСТАТ

Голмайсторът на Левски и Първа лига Станислав Костов спечели приза за Футболист №1 на месец октомври според индекса на ИНСТАТ. Наградата бе учредена през настоящия сезон от Асоциацията на българските футболисти, в сътрудничество с ИНСТАТ – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

За победител се обявява играчът с най-висок ИНСТАТ индекс. Той се определя чрез компютърни изчисления на голове, асистенции, точни подавания, единоборства и други обективни показатели в играта на всички футболисти от Първа професионална лига за съответния месец.

Двойно увеличение на заплатата за Станислав Костов в Левски

Левски ще вдигне близо двойно заплатата на нападателя Станислав Костов. 27-годишният благоевдградчанин в момента е най-нископлатеният титуляр на ...

13-ТЕ ГОЛА НА ГОЛМАЙСТОРА НА ПЪРВА ЛИГА ДОНЕСОХА САМО 3 ПОБЕДИ НА ЛЕВСКИ

Костов, който получи и повиквателна в националния отбор за мачовете с Кипър и Словения, заслужи приза Футболист №1 за октомври с индекс 333. Авторът на 13 попадения с екипа на Левски изпревари Вандерсон от Лудогорец, който е с индекс 325. Призовата тройка допълва друг футболист на Лудогорец – Клаудиу Кешеру, който остана с индекс 317.

Нападателят на "сините“ е третият победител в класацията "Футболист на месеца“. Преди него Кирил Десподов от ЦСКА заслужи приза за август, а наградата за септември спечели Марселиньо от Лудогорец.

Още по темата

Please select answer!