СДВР: На бомбаджията е повдигнато обвинение, грозят го 15 г. затвор


СДВР: На бомбаджията е повдигнато обвинение, грозят го 15 г. затвор

5802 0

Виновникът за раняването на полицай от жандармерията по време на мача ЦСКА - Левски е задържан и му е повдигнато обвинение. Той твърди, че бомбата, окървавила дербито, му е дадена от непознат. Фенът не е дал описание на въпросния човек.

Това обявиха от СДВР на пресконференция днес. Те заявиха, че оборудването с нови камери на стадион "Васил Левски", където се случи инцидентът, е стартирало. По всички стадиони ще се обновява видеонаблюдението, но за момента това се случва само на националния стадион.

От СДВР съобщиха, че пострадалата полицайка е с поставена изкуствена леща, а окото ѝ е спасено. Предстои ѝ още една операция, а поне 3 месеца са нужни, за да стане ясно напълно ли ще се възстанови зрението ѝ, или с едното око тя ще вижда по-слабо до края на живота си.

Според информацията фенът, хвърлил бомбата, е привърженик на Левски и е бил в сектор Б. Ако обвиненията към него бъдат доказани, го грози от 5 до 15 г. затвор. Обвиняемият е искал да се укрие и си е бил изключил телефона. От СДВР обаче са го убедили да се предаде и той го е направил. Не е криминално проявен. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на телесни повреди на повече от двама души.

Според вестник "24 часа" името на бомбаджията е Йордан Исаев, на 25 години, неосъждан. Той е носил 2 маски по време на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички