Левски не остави шанс на Славия в най-старото столично дерби и записа трета поредна победа


Левски не остави шанс на Славия в най-старото столично дерби и записа трета поредна победа
Снимка: БГНЕС

7265 0

Отборът на Левски постигна комфортна победа в среща от 24-я кръг на Първа лига. "Сините" се наложиха като гост над Славия в най-старото столично дерби с 3:0 в среща играна на националния стадион "Васил Левски".

Играчите на Георги Дерменджиев записват трета поредна победа и трети пореден мач, в който не допускат гол. Станислав Костов, Жерсон Кабрал и Давиде Мариани бяха точни за 26-кратните шампиони, като Паулиньо изпусна и дузпа в средата на втората част.

С тази победа тимът от "Георги Аспарухов" се върна на втората позиция с 51 точки, колкото има и ЦСКА. Лидер продължава да е Лудогорец с 56 пункта, а Славия остава на 8-мо място с 30 точки.

Още в 3' Славия имаше възможност да открие резултата. Дарко Тасевски и Радослав Кирилов направиха чудесно двойно подаване по между си последния нахлу на скорост в наказателното поле, като опит успореден пас към Цветелин Чунчуков. Там обаче Нуно Рейш се хвърли на шпагат и изби пред голмайстора на домакините.

В ответната атака имаше центриране към Станислав Костов в наказателното поле. Нападателят не успя да отправи удар и топката се насочи към десния фланг, от където Жерсон Кабрал набрал скорост нанесе удар по топката. Той обаче се превърна в асистенция към Костов, след като падна на крака на голмайстор №1 в Първа лига в момента. Звездата на Левски е със 17 попадения.

Съдията Станислав Тодоров подмина претенциите за дузпа на Славия в 13'. Чунчуков нахлу на скорост през средата на наказателното поле, където бе повален от Нуно Рейш. Защитникът на Левски не успя да играе с топката при опита да изчисти, а логично от скамейката на домакините последваха сериозни претенции.

След половин час игра Николай Михайлов трябваше да показва класа. Славчо Шоколаров бе оставен да стреля от далечно разстояние и топката тупна коварно пред вратата. Капитанът на "сините" в днешния ден обаче се бе пласирал добре и с плонж изби в корнер.

5' преди почивката гостите удвоиха аванса си чрез Жерсон Кабрал. Фланговият играч получи по десния фланг, добре се освободи от двама футболисти на съперника и отправи удар в близкия ъгъл - 0:2.

В 55' играчите на Георги Дерменджиев направиха резултата класически. При атака от ляво топката бе подадена на Давиде Мариани. Швейцарецът укроти кълбото и погледна къде се намира Антониос Стергиакис, след което с хубав удар в далечния ъгъл наказа младия страж на домакините.

Само 2' по-късно Станислав Костов бе оставен очи в очи със Стергиакис, като имаше и помощта на Кабрал. Голаджията на Левски обаче реши сам да завършва и сгреши, като вратарят на тима от "Овча купел" изби.

След час игра защитата на Славия се пропука за пореден път, като този път Милен Гамаков фаулира Милош Цветкович и последва сигнал за дузпа, тъй като нарушението бе в наказателното поле. Зад топката застана Паулиньо, който обаче бе разочарован от страхотния рефлекс на Стергиакис.

СЪСТАВИ:

Славия: Антониос Стергиакис, Александър Станисавлевич, Димитър Велковски, Милен Гамаков, Тейнур Марем, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Стефан Асковски, Радослав Кирилов, Дарко Тасевски, Цветелин Чунчуков

Левски: Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Луи Нганиони, Кали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал, Паулиньо, Станислав Костов

Преди мача

“Белите” са много неудобен съперник за Левски и “сините” имат доста сметки за уреждане. Само няколко дни след сблъсъка с ЦСКА, възпитаниците на Георги Дерменджиев ще трябва отново да се доказват в пореден тежък тест.

Левски се намира на 3-ото място във временното класиране преди началото на днешния двубой. Отборът от “Герена” продължава да се бори за титлата с Лудогорец и ЦСКА. Затова трите точки са задължителни за играчите на Георги Дерменджиев, за да се върнат на втората позиция. В противен случай те рискуват отново да изостанат сериозно от водача Лудогорец.

Дерменджиев отново няма да може да разчита на две от последните си нови попълнения Валери Божинов и Живко Миланов, които все още не са се възстановили от контузиите си. Очакванията бяха поне крайният бранител да попадне в групата за първи път след трансфера си. Интересното е, че в групата попадна последното ново попълнение Йеркебулан Сейдахмет. Все пак той може и да отпадне от групата, защото в нея са включени общо 19 футболисти, а в навечерието на мача трябва да станат 18. Освен това има общо четирима играчи без европейски паспорт, а ограничението е до трима играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички