Левски не спира с победите и дръпна на върха


Левски не спира с победите и дръпна на върха
Снимка: Официален сайт на Левски

1769 0

Левски продължава победната си серия и срази с 2:0 Дунав на стадион "Георги Аспарухов", с което дръпна с 6 точки на върха в класирането пред днешния си съперник и ЦСКА.

"Сините" вече имат седем поредни победи в първенството, а към тях може да се добави и успехът над Царско село за Купата на България. Георги Костадинов бе изненадващият автор и на двата гола в актива на домакините.

В 22-ата минута топката рикошира след изстрел на Роман Прохазка и попадна в Костадинов на чиста позиция, при което той хладнокръвно реализира. В 56-ата пък Антонио Аниете сложи топката на главата му от фаул и последва нов безпощаден удар на халфа.

Дунав вече трети пореден мач няма победа в Първа лига, като може да съжалява за пропуските от чиста позиция на Антон Огнянов. "Драконите" нямат спечелена дори точка на "Герена" от 1985 година, когато устискаха за последно 0:0.

Левски е с 23 точки на първо място, а Дунав и ЦСКА имат по 17. Лудогорец е с 16 и два мача по-малко.

Първата опасност бе пред вратата на Боян Йоргачевич, след като бившият левскар Антон Огнянов проби в наказателното поле отляво, но стреля над вратата и не можа да реализира 5-ия си гол в Първа лига.

Интересно защо в началото на мача феновете на Левски от сектор "Б" демонстрираха агресия към гостите със скандирания "к*р за Дунав" и "селяни, умрете".

Първият що годе опасен изстрел в актива на Левски дойде по диагонала на Бабатунде Адениджи, но топката мина на повече от метър встрани от гредата.

В 20-ата минута Огнянов изпусна стопроцентово голово положение, след като бе изведен сам срещу Йоргачевич, но този път стреля право в тялото на вратаря от идеалната позиция.

Тези пропуски натежаха много само 120 секунди по-късно, защото след щастлив рикошет при далечен удар на Роман Прохазка топката попадна в краката на Костадинов. Той бе на чиста позиция пред вратата и не сбърка - 1:0.

След попадението играта на Левски се успокои доста, но пък темпото падна значително и дълго време нямаше никакви любопитни ситуации пред двете врати.

Диян Димов с далечен изстрел за малко не изненада Йоргачевич в 45-ата минута, с което сложи край на първата част.

След почивката Левски съвсем успокои мача с второ попадение на Георги Костадинов, който се превърна в неочакван герой за "сините" с цели два гола. Антонио Аниете сложи топката на главата му от фаул и халфът не сгреши - 2:0.

След като Левски не можа да завърши с удар няколко добри разигравания около наказателното поле, Антон Огнянов отново излезе очи в очи с Йоргачевич, но вратарят пак спечели дуела.

До края на редовното време Левски можеше да зарадва феновете си и с трети гол, но изстрел на Франсис Нар бе париран от Мартин Луков.

Състав на Левски:

Йоргачевич, Прохазка, Пиргов, Ал. Александров, Минев, Де Ноойер, Костадинов, Краев, Аниете, Нар, Адениджи

Състав на Дунав:

Луков, Джалилов, Патев, Милчев, Атанасов, Димов, Раденцов, Ненов, Огнянов, Шопов, Будинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички