Левски на Петър Хубчев с летящ старт и в Първа лига


Левски на Петър Хубчев с летящ старт и в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

9444 0

Отборът на Левски започна сезона в Първа лига с убедителна победа над тима на Дунав. В Русе "сините" се наложиха с 4:1 в дебюта на Петър Хубчев и в родното първенство. Това е втора поредна победа на 26-кратните шампиони под ръководството на новия треньор.

В хода на цялата среща гостите бяха по-добрият тим на терена в Русе. В 3' Ахмед Ахмедов можеше да шокира гостите, но Милан Миятович бе на правилното място. След това Левски наложи контрол и вкара два гола до почивката чрез Давиде Мариани и Станислав Иванов.

Веднага след подновяването на играта защитата на Левски се пропука и Ахмедов този път се възползва, за да намали. Последва нов гол на Мариани този път от дузпа за нарушение срещу Станислав Иванов, а малко преди края точен за крайния резултат бе Паулиньо.

Така Левски "загря" за предстоящия реванш в Лига Европа срещу Ружомберок. В първата среща в Братислава играчите на Хубчев спечелиха с 2:0. 

Първата добра възможност в мача изненадващо дойде от страна на Дунав. В 3' Ахмед Ахмедов отправи топовен удар с левия крак, който обаче попадна точно в ръцете на Милан Миятович и черногорския стража спокойно улови.

Отборът на Левски бе по-статичният тим в първите минути, но все пак играчите на Петър Хубчев взех своето 15' след първия съдийски сигнал. Паулиньо комбинира по фланга с Иван Горанов, като бранителят върна в наказателното поле, където Давиде Мариани бе оставен сам и спокойно откри - 0:1.

Само 2' по-късно "сините" можеха да стигнат до втори гол. Отново познатата комбинация - Горанов напредна по левия фланг и върна към наказателното поле, този път по въздух. Там отново бе №8 за гостите, който засече топката, но прекалено леко, като Благой Макенджиев този път с лекота отрази. Още в ответната атака пък Стефан Христов получи шанс да обстрелва вратата на Миятович, но стражът отново се бе позиционирал отлично.

След 22' игра като по чудо Левски не стигна до втори гол. Давиде Мариани центрира в малкото наказателно поле, където защитата на Дунав и Макенджиев не се разбраха и Станислав Костов остана непокрит, но ударът му с глава от по-малко от три метра излезе в аут.

Голмайстор №1 на Левски за миналия сезон отново получи добра възможност в 27', когато получи в дясно от вратата на "драконите" и отправи удар, който се отби в близката греда и топката излезе в аут.

8' преди края на първата част все пак момчетата на Хубчев стигнаха заслужено до втори гол. Макенджиев сгреши при изнасянето на топката, която Мариани пресече и видя включващия се от дясно Станислав Иванов, който получи и хладнокръвно се разписа - 0:2.

Само 2' след подновяването на играта русенци върнаха едно попадение. Ахмед Ахмедов бе изпуснат от защитата на Левски и централният нападател намали изоставането на своя тим.

В 51' отново Костов се превърна в "грешник" за своя отбор. Голаджията бе изведен в малкото наказателно поле, като първо стреля в гредата, а при добавката Макенджиев спря пътя на топката към мрежата.

В 62' Станислав Иванов нахлу в наказателното поле и опита да смени посоката, но бе фаулиран и Георги Кабаков посочи бялата точка. Давиде Мариани застана зад топката и не сгреши - 1:3.

Играчите на Петър Хубчев стигнаха и до четвърто попадение във вратата на Макенджиев, който падна 8' преди края. Паулиньо получи на дъгата на наказателното поле, от където стреля технично и покачи на 1:4.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Петър Хубчев прави една промяна в състава си, като вместо Илия Юруков, на терена е Станислав Костов, който не игра срещу Ружомберок в Лига Европа.

ДУНАВ: Благой Макенджиев, Георги Динков, Самуел Инкоом, Мартин Ковачев, Илиян Мунин, Александър Исаевски, Диян Димов, Самир Аясс, Иван Селеменев, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Хали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Станислав Костов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Той няма да може да използва три от новите си попълнения - Асен Чандъров, Здравко Димитров и Дени Алар. Първите двама са наказани от края на миналия сезон, когато носеха фланелката на Септември. Австриецът пък лекува травма в прасеца и сините го пазят - искат да е на линия за реванша с Ружомберок в четвъртък. Николай Михайлов също не попадна в групата, тъй като все още лекува травма.

В контролите Дунав бе доста неубедителен. В тях тимът показа, че не е обигран и е доста далеч от нивото, на което иска да бъде. Русенци успяха да постигнат само една победа в проверките - над втородивизионния Локомотив Горна Оряховица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички