Преди старта в Лига Европа: Левски има нужда от още един футболист


Преди старта в Лига Европа: Левски има нужда от още един футболист
Снимка: БГНЕС

1611 0

Набелязаният от Левски Франсиско Жуниор се очертава като трансферната цел, която треньорът Николай Митов ще преследва до последно. Полузащитникьт на Стрьомгодсет ума договор с норвежкия клуб до края на календарната година, но сините дьржат да го привлекат на момента. Нещо повече - от щаба на Николай Митов издадоха, че той толкова добре е запзнат с качествата му, че е готов да го включи в стартовия състав за мача със Сутиеска в четвъртък. Старши треньорът не само е гледал доста мачове на Стрьомгодсет на запис, но без много да бие барабана, е ходил до Норвегия, за да го види на живо. От клуба нееднократно отказваха да се разделят с футболиста си, като не искаха и да чуят за финансова юмпенсация от Левски в размер на 50 хиляди евро.

Роденият в Гвинея-Бисау полузащитник има португалски паспорт, като стартира кариерата си в Европа в школата на лисабонския гранд Бенфика. През зимата на 2012 година е привлечен в Евертън, но не успява да се утвърди на Острова и последователно е преотстъпван на Витес, Стрьомгодсет, Порт Вейл х Уигън.

Франсиско Жуниор е футболист от типа на напусналия Де Ноойер. Набелязаният португалец може най-добре да запълни дупката, оставена от холандеца, смятат от щаба на сините. От досега привлечените нови юпълнения в селекцията на Левски няма футболист с параметрите на Жуниор, категорични са от екипа на Николай Митов.

След продажбата на Божидар Краев в Митдиланд и на Мехди Бурабия в Коняспор Левски може да борави със свежи пари и да си позволи да вдигне мизата за играча от Норвегия. Именно това е поискал Николай Митов в личен разговор със Спас Русев преди няколко дни. Босът на сините бе при отбора на лагера в Правец. където треньорът е дал да се разбере, че до последно ще натиска за още нови футболисти, като Жуниор е на преден план.

Източник: Тема спорт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички