Почит към легендата: Снимат сериал за Гунди


Почит към легендата: Снимат сериал за Гунди
Снимка: Официален сайт на Левски

5258 0

Легендата на Левски и българския футбол Георги Аспарухов-Гунди ще бъде увековечен в сериал. Снимките за него започват скоро, а сценарист на филмовата поредица ще бъде Емил Бонев, съобщава вестник "Труд".

В основата му стоят Иван Христов и Андрей Арнаудов. Известните телевизионни водещи и продуценти са сред най-популярните привърженици на „сините” и през годините на няколко пъти работиха успоредно с ръководството и феновете на столичния гранд.

"Потвърждавам информацията ви. Имаме проект за такъв сериал. Сценарист ще бъде Емил Бонев. Неговата инициативност и труд през последните години са безценни. Идеята е да бъде сериал, който да продължи в пълнометражен филм. Проектът е мащабен и изисква своето финансиране. Необходими са много пари и затова сме в начална фаза. До момента бяха проведени кастинги и пробни снимки", заяви Иван Христов пред вестника.

На въпрос какво ще се разказва в поредицата, Иван Христов открехна завесата, но не пожела да разкрие абсолютно всичко: „За времената в България през 60-те и 70-те години, когато у нас имаше ценности, които вече ги няма. Ще бъде една машина на времето, в която Гунди ще бъде главен герой. Останалото е тайна и не мога да разкрия нищо повече".

Именно поради тази причина продуцентът не пожела да коментира и кой актьор ще влезе в обувките на Георги Аспарухов-Гунди. Според приближени до продукцията обаче, между двамата има огромна визуална прилика. Иначе до момента родното кино не познава подобен проект. През годините е имало единствено документални филми за изявени спортни личности. Сред тях има и такъв за Гунди на режисьора Михаил Гецов.

Междувременно от Левски се готвят усилено за старта на първенството и участието си в Лига Европа - ето какво остава да се изпълни от програмата на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички