Ново наказание за Левски от УЕФА

Ръководството на Левски обяви днес, че клубът за пореден път е бил глобен от УЕФА. Причина отново са расистки обиди, като това се е случило по време на гостуването на Ружомберок. Припомняме, че през това лято "сините" играха мачовете си срещу Ружомберок и АЕК Ларнака на Герена пред празни трибуни заради друго подобно наказание от мача с Вадуц през лятото на 2018 година.

Сегашното наказание не е толкова тежко, колкото предишното. За следващия си мач в Европа, на който ще бъдат домакини, столичани ще имат един затворен сектор на своя "Георги Аспарухов". 

В Германия вярват, че най-доброто решение за Тауата е Левски

През тази седмица се тиражира новината, че отборът на Левски е близко до привличането на левия защитник Талеб Тауата. В момента той е част от ели...

Официалното съобщение от страницата на ПФК Левски:

Уважаеми привърженици,

От "Ултрас Левски": Повече от десетилетие едни фенове получават огромни суми, за да бъдат такива

Феновете от "Ултрас Левски" излязоха с коментар до медиите относно побоя над маркетинговия директор на Герена Цветан Вълчев. Ето го пълния комент...

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа „Ружомберок“ – „Левски“ на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

- Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА “#EqualGame” на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.

2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с „Ружомберок“ на 11.07.2019 г. – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация.

Вчера пък стана ясно, че пребитият директор на Левски Цветан Вълчев е стабилизиран. Повече по темата четете тук.

Още по темата

Please select answer!