Ново наказание за Левски от УЕФА


Ново наказание за Левски от УЕФА
Снимка: Официален сайт на Левски

4376 0

Ръководството на Левски обяви днес, че клубът за пореден път е бил глобен от УЕФА. Причина отново са расистки обиди, като това се е случило по време на гостуването на Ружомберок. Припомняме, че през това лято "сините" играха мачовете си срещу Ружомберок и АЕК Ларнака на Герена пред празни трибуни заради друго подобно наказание от мача с Вадуц през лятото на 2018 година.

Сегашното наказание не е толкова тежко, колкото предишното. За следващия си мач в Европа, на който ще бъдат домакини, столичани ще имат един затворен сектор на своя "Георги Аспарухов". 

Официалното съобщение от страницата на ПФК Левски:

Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа „Ружомберок“ – „Левски“ на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

- Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА “#EqualGame” на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.

2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с „Ружомберок“ на 11.07.2019 г. – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация.

Вчера пък стана ясно, че пребитият директор на Левски Цветан Вълчев е стабилизиран. Повече по темата четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички