Ники Михайлов счита трансфера си в Левски като "завръщане в бъдещето"


Ники Михайлов счита трансфера си в Левски като "завръщане в бъдещето"
Снимка: Официален сайт на Левски

1361 0

Вратарят на Левски Николай Михайлов говори за завръщането си в родния клуб и как върви подготовката му, като в момента се готви по самостоятелна програма. Той сподели, че трансфера му на "Герена" може да се счита като "завръщане в бъдещето".

"След толкова много години в главата ми никога не е било, че ще се върна в Левски, пък после пак да се продавам. Винаги съм си мислил, че в даден момент ще се върна в Левски, но се оказа доста рано – на 30 години. Разбрали сме се с ръководството да си помогнем взаимно. Надявам се да бъде така и като дойде лятото ще коментираме. Да съм жив и здрав, със сигурност ще имам опции да изляза пак в чужбина, но вече кога и как ще се случи не можем да знаем. Пожелавам си само да съм жив и здрав, оттам насетне всичко е в моите ръце", сподели той в предаването „Код Спорт“ по ТВ+.

"Ако трябва да гледаме реално на нещата, получавам вече трета покана от Левски. Не мога да върна времето назад, за да кажа кои вратари са били тогава. Беше още по времето на г-н Тонев и Георги Иванов-Гонзо, с когото сме играли заедно. Още тогава бяхме коментирали едно лято да се връщам, но не знам какво стана. Миналата година пак говорихме, това лято също с г-н Русев. Но беше началото на лятото, аз още разтрогвах договора ми с Омония, имаше чисто документални неща, които не бяха ясни и трябваше да изчакаме, но те нямаха време заради предварителните кръгове на Лига Европа. Така е трябвало да стане. Имал съм покани, коментирали сме неща.

Аз съм юноша на Левски и какво по-хубаво от това да се върна в родния клуб с тези фенове и да се опитаме да направим нещо. Всички знаем, че ще е трудно, няма какво да се залъгваме. Задават се въпроси за шампиони, за точки, за разлики и т.н. Виждате, че дори хегемонът Лудогорец трудно взима последните си мачове. И те ще губят точки, и ЦСКА също. Нормално е срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец всички отбори да се мобилизират и да дават най-доброто. Със сигурност ще се губят точки, а вече какво ще стане в края на първенството, никой не знае. Но след като седем години поред са шампиони, значи има за какво. Трябва да направим така, че да го затрудним максимално и да успеем към края на април да сме много близо до тях и да ги бутнем от върха. Това е реалното нещо лично за мен.

"Като се замисля в чужбина поизлязохме четирима-петима вратари да играем европейски футбол. Моите колеги Владо Стоянов, Божката Митрев, Пламен Илиев още е в Румъния… За друг не мога да се сетя. Четирима вратари за последните 15 години. А поколението на Митко Иванков, Гошо Петков и т.н. не го коментираме. Митко отиде в Турция, а Гошо за един сезон в Кипър. Не знам, едно време наистина имаше доста голяма конкуренция. Явно някъде има проблем. Аз лично се сещам за няколко много добри специалисти – треньори на вратарите. И от по-старото поколение, и по-нови неща, които се вкарват в момента и има голяма перспектива пред тях. Но явно има нещо сбъркано и то е по самите школи според мен.

Иначе има доста вратарчета, на „Герена“ има пет-шест. Тренира се, работи се, но някъде нещо има сбъркано. На ЦСКА им пази чужденец, в Левски единият е чужденец. След злощастната контузия на Владо Лудогорец купи двама чужденци, а не един. Значи има проблем. Защо не се вземат българи, които да попълнят нещата? На Берое е чужденец, на Ботев също… Страшно е направо! По-голям процент от вратарите в България са чужденци. Представете си за какво говорим", сподели още Михайлов. 

Какво сподели наскоро вратарят за завръщане в националния отбор - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички