НКП на Левски: Нападателите ни дойдоха като тигри, а бягаха като овци


НКП на Левски: Нападателите ни дойдоха като тигри, а бягаха като овци

3469 0

След като футболният клуб излезе с позиция за случилото се, и организираните фенове на Левски публикуваха изявление по повод сбиването между фенове в Братислава, в което са участвали и техни представители. Както е известно, това се случи снощи, а срещу "сините" фенове са били запалянковци на Краковия (Полша) и Аякс.

Според Националния клуб на привържениците на Левски, българските фенове са надделяли в битката и поляците и холандците са бягали "като овци". От НКП съобщиха още, че сред ранените в мелето няма техни представители. Вижте обръщението на организацията, публикувано без редакторска намеса:

Левскари,

В късните часове на вчерашния ден, за пореден път станахме свидетели на сцени, които вероятно са неразбираеми за широката публика. За втори път в рамките на две години, синята публика бива непредизвикано атакувана от фенове на знайни и незнайни европейски отбори и техните „изключително страшни“ хулигански фракции. И за втори път на идващите като тигри, им се налага да бягат като овци!

Както бе обявено:

„По-рано от българското посолство в страната обявиха, че всички наши сънародници са пуснати от ареста, така че обвинените 56-има са поляци и холандци. Ранени са 17 души, които също не са български граждани.“

Предвид поредната подобна случка, в която ни се налага да защитаваме честта на Левски зад граница, искаме да заявим, че това поведение и този манталитет няма да се променят никога. Смелостта и непокорството на Сектор Б са градени и развивани с поколения от най-непримиримите и най-върлите сини привърженици. И преди, и сега, и завинаги, изконното място на синята агитка – Сектор Б, ще продължи да носи този безстрашен дух. Затова и ние никога няма да отстъпим, да сведем глави и да загубим!!!

Заедно като един и Сектор Б непобедим!

Нито капка страх, нито крачка назад! Вижте в този материал как масовият бой е ужасил граждани на Братислава.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама