Мъчна победа на Левски, а съдията отмени гол на Етър в края


Мъчна победа на Левски, а съдията отмени гол на Етър в края
Снимка: Оф. сайт на Левски

8629 0

Макар и трудно, Левски стигна до успех с 2:1 над Етър на стадион "Георги Аспарухов". "Сините", подобно на последния си двубой срещу Септември, трепереше до самия край, но този път не се стигна до изравнителен гол в края на 26-кратните шампиони се добраха до ценни 3 точки, които пропуснаха в столичния сблъсък през седмицата.

Мачът не започна добе за "сините", които изостанаха още след 7 минути игра. Батрович беше изпуснат от Цветкович при центриране в наказателното поле и се стигна до гол - 0:1.

Само няколко минути по-късно Левски стигна до изравнителен гол, след като удар на Станислав Костов не беше добре изчистен от Скерлев и бранителят си отбеляза автогол - 1:1. В 53' Буш даде аванс на "сините", а в самия край се стигна до изравнителен гол на Иван Петков. Този гол обаче беше отменен от Никола Попов заради нарушение срещу Иван Горанов, което беше много спорно дали трябва да бъде отсъдено.

С 41 точки Левски вече е на 2-о място с 2 пред ЦСКА, но и с мач повече. Лудогорец е на 5 пункта, но също с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна неубедително срещата, което си пролича в самото начало, когато Батрович беше близо до това да вкара задна ножица, но не уцели добре топката. Въпреки това в 8' гостите от Велико Търново поведоха в резултата, след като нападателят беше изпуснат от Цветкович и той безпроблемно преодоля Полачек с удар с глава - 0:1.

За щастие на феновете на "Герена", бързо равенството беше възстановено. При удар на Костов Скерлев се опита да избие топката от голлинията, но тя попадна във вратата на неговия тим - автогол и 1:1.

Най-опасното положение до края на полувремето беше за Етър, като Батрович нахлу към наказателното поле, стреля опасно, но топката премина встрани.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна силно второо полувреме, а след само 8 минути от подновяването на играта "сините" съумяха да поведат в резултата. Жерсон Кабрал подаде отлично за честата резерва в отбора Буш, който преодоля технично вратаря и реализира на празна врата - 2:1.

В 74' Етър имаше страхотен шанс да изравни, след като топката стигна до Димо Атанасов. Той се опита да се освободи и да стреля, но Цветкович успя да го парира - пропуск, а след корнера не последва опасност за вратата на Полачек.

В 82' Жерсон Кабрал беше изведен на страхотна позиция в пеналтерията на Етър, но ударът му беше прекалено слаб и право в ръцете на Иванов, който спокойно улови. В 92' на мача обаче се стигна до най-спорното положение.

При центриране от пряк свободен удар Иван Петков надскочи всички в "син" екип, засече с глава и прати топката в ляв ъгъл на вратата на Полачек. Докато играчите от Велико Търново празнуваха обаче, Никола Попов беше вдигнал ръка и бе отсъдил нарушние в полза на Левски за фаул срещу Иван Горанов. Повторенията обаче не убедиха никого, че нарушение има. В крайна сметка обаче, попадението не беше зачетено, а Левски прибави 3 точки към актива си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Полачек, Горанов, Мариани, Цветкович, Рейш, Буш, Тиам, Кабрал, Костов, Обертан, Юруков

Етър: Иванов, Батрович, Василев, Младенов, Атанасов, Скерлев, Стоянов, Колев, Гълъбов, Руменов, Боджадж

Левски е трети във временното класиране с 38 точки в актива си, на 1 от втория ЦСКА. Лидер е Лудогорец с 45 точки. В миналия кръг "сините" направиха 2:2 срещу Септември и има за какво да се реваншират пред своите фенове.

Очакванията са Милош Цветкович и Паулиньо да загубят титулярните си места, а Давид Яблонски е наказан заради натрупани картони. Божидар Митрев пък е сконтузия.

Треньорът на Етър Красимир Балъков пък има да решава големи проблеми за гостуването на Левски. Аут за двубоя е халфът Георги Сърмов. Под въпрос е и участието на Аласана Мане и Ерик Почански, като за тях ще се решава в последния момент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички