Мариани от Левски се размечта да играе с Шакири и Джака


Мариани от Левски се размечта да играе с Шакири и Джака
Снимка: Оф. сайт на Левски

2830 0

Халфът на Левски Давиде Мариани призна пред медии в родината си, че е много доволен от решението си да премине в българския клуб. Швейцарецът с италиански произход разкри, че е започнал да мечтае за националния отбор след пристигането си в София.

Мариани разкрива, че за първи път в кариерата си играе в клуб, който има шанс за титлата. Той се гордее с това си развитие, вярва, че кариерата му набира скорост и е започнал да мечтае за повиквателна от националния селекционер.

Запитан защо е избрал да отиде в България, халфът споделя, че е искал да напусне зоната си на комфорт. Докато е играе за Лугано, е можел често да прескача до родния Цюрих, а вече в София е принуден да се интегрира, тъй като Цюрих е далеч. Но признава, че София му харесва.

Давиде признава, че е малко притеснен от раздялата с треньора Делио Роси, тъй като именно той го е харесал и довел в клуба. Но е щастлив, че новият наставник Славиша Стоянович го вижда като плеймейкър, а не като крило, като какъвто е бил пробван.

Не на последно място е и финансовият мотив. Консултантът му Дино Ламберти заявява за него, че в Швейцария не е можел да спечели повече пари в нито един клуб. Явно от Левски са му предложили и по-атрактивно възнаграждение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички