Люпко Петрович: Ще дам сърце и душа за "Левски", обичам този отбор


Люпко Петрович: Ще дам сърце и душа за "Левски", обичам този отбор
Снимка: БГНЕС

1926 0

"Ще дам сърце и душа за "Левски", обичам този отбор!" Това обяви Люпко Петрович малко след като се разбра, че "сините" се разделят със Стойчо Стоев.

Решението за освобождаването на досегашния треньор е взето от УС. Двете страни се разделят по взаимно съгласие, като Стойчо ще води за последно Левски в утрешното гостуване на Пирин, пред "7 дни спорт".

Вчера Стоев и спортният директор Георги Иванов дадоха съвместна пресконференция, на която Гонзо обяви, че новият треньор ще е чужденец и името му ще бъде обявено в понеделник. Ръководството вече разговаряло с Люпко, призна самият сърбин.

"Обадиха се да ме питат дали евентуално бих се съгласил да поема "Левски". Трябва да кажа, че коректно ми беше обяснено за разговори и с други треньори. Обясниха ми, че ще преценят кой е най-добрият вариант за клуба. Така че към момента не е хубаво да се спекулира. Да, обаждане имаше, но засега това е единственото сигурно нещо", разказа специалистът, извел Цървена звезда до КЕШ през 1991 година.

Следващият треньор на "Левски" ще бъде чужденец

"Аз обичам "Левски", какви условия, какви пет лева. Ако преценят, че аз съм точният човек за нов треньор, ще дойда в София и започваме преговори, но всичко зависи от Левски, не от мен", каза още Петрович .Той разкри, че току-що излиза от среща в Сръбската футболна федерация, където го канят отново на работа.

Люпко отказа да назове името на човека, който му се е обадил. Уточни само, че е от ръководството.

"Надявам се в понеделник да се видим. Предполагам, че дотогава ще се чуем и видим с шефовете. Но пак ще подчертая, това ще стане, ако от Левски решат, че аз съм вариантът", каза за финал треньорът, който вече веднъж работи на "Герена". Под негово ръководство Левски спечели титлата през 2001 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички