Лош резултат срещу слабак е отприщвал ада за Делио Роси


Лош резултат срещу слабак е отприщвал ада за Делио Роси
Снимка: Getty Images/Guliver

2721 0

На "Герена" посрещнаха треньора Делио Роси като месия, но напоследък методите на италианеца не дават желания резултат и Левски прави излагация след излагация на футболния терен. Визираме нулевото реми с последния в класирането Витоша (Бистрица) и последвалата победа над Верея, благодарение на гол с ръка.

Това ни даде повод да си спомним за една ужасна ситуация, в която именитият треньор е попадал. Тя е била породена от слаб резултат - през януари 2012 г. неговият Фиорентина губи с 0:1 от аутсайдера в този момент Лече. Позорната загуба е у дома, на "Артемио Франки".

Това кара феновете на "виолетовите" да избухнат и да се съберат пред клубното съоръжение, за да искат сметка както от играчите, така и от треньора. Събират се над 600 обезумели от яд привърженици. Те се опитват да проникнат в съблекалнята, но са спрени от полицията, която впоследствие ескортира директора на клуба при напускането му на "Артемио Франки". На помощ идват около 50 служители на реда.

Играчите, а вероятно и треньорът, се оказват блокирани в съблекалнята. Феновете ги обиждат и настояват за среща с президента на клуба Марио Конини.

За Делио Роси това е осми мач начело на тима. Той поема вината за срамната загуба и обявява: "Вината е моя. Чака ни сезон на кръв и сълзи".

Феновете са толкова бесни на специалиста, че малко след инцидента се налага клубната легенда Роберто Баджо да се застъпи за него.

"Не е моя работа да съдя, но на Делио Роси трябва да му бъде дадено време да работи", казва Божествената опашка.

Ето и резултатите, които Роси е постигнал, преди въпросното 0:1 от Лече:

0:0 с Милан

0:2 от Палермо

3:0 над Рома

0:2 от Интер

2:2 с Аталанта

3:0 над Новара

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички