Локо (Пловдив) пропусна да накаже летаргичен Левски на "Георги Аспарухов"


Локо (Пловдив) пропусна да накаже летаргичен Левски на "Георги Аспарухов"
Снимка: Levski.bg

5460 0

Годината може и да е 2019, а Левски да е с нов собственик и нови ключови фигури, отговарящи за спортно-техническата част от клуба, но футболният облик на "сините" остава непроменен. Селекцията на Георги Дерменджиев едва се добра до равенство 1:1 срещу Локомотив (Пловдив) на стадион "Георги Аспарухов", където около 10 хиляди души се надяваха да видят по-различно лице от своите любимци.

Левски привидно доминираше играта, особено през първото полувреме, но добрите положения пред вратата на гостите липсваха, а рано в мача основното острие Валери Божинов (предпочетен пред Станислав Костов) направи два пропуска и се поумори. С първото отлично положение изобщо в мача Локомотив успя да поведе с гол на Аралица в 44'.

През вторите 45 минути 26-кратните шампиони натискаха, но отново без да създават положения. Това се промени в 71', когато грешка на Езе, притиснат от резервата Костов, доведе до това Мариани да овладее топката в близост до вратата, а иначе не добре представилият се атакуващ халф успя да отбележи - 1:1.

Това беше официалният дебют на Дерменджиев като треньор, а сред титулярите 90 минути изигра Мартин Райнов. Божинов беше сменен рано през второ полувреме. Заради равенството Левски не се възползва особено от грешките на Лудогорец (равенство с Верея) и ЦСКА (загуба от Черно море). "Сините" са с актив от 42 точки - 3 по-малко от "червените", а дербито между двата отбора е в неделя по обед.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с леки проблеми за "сините", които трудно разиграваха в предни позиции. Все пак в 12' домакините организираха отлична акция по дясното крило, при която Паулиньо проби към наказателното поле и изведе Мариани на добра позиция, но халфът стреля в крак на защитник.

В 16' падна и гол, след като при центриране от фланга Тиам се опита да засече атрактивно със задна ножица. Ударът беше твърде лек, но се превърна в голов пас за Божинов, който засече във вратата, но беше в положение на засада, правилно маркирано от страничния рефер.

Натискът на Левски продължи да се усилва, като обрачът около вратата на Мартин Луков се затягаше, а домакините използваха основно дясното крило за акциите си. В 21' пък Тиам опита удар от дъгата на пеналтерията, но прати кълбото над вратата.

В 29' малко куриозно топакта стигна до Паулиньо в наказателното поле. След опит за центриране на Кабрал топката беше изчистена слабо и бразилецът успя да реагира, стреляйки трудно от воле. Топката обаче се удари в горната греда.

В 36' една от малкото акции на скорост премина от дясното крило към лявото след отличен пробив на Кабрал, който намери Паулиньо. Той от своя страна с пас освободи Божинов в наказателното поле, но бившият национал беше неточен.

Минута преди края на полувремето "смърфовете" поведоха с първата си сериозна акция в мача. При контраатака Нуно Рейш загуби координация и позволи на Момчил Цветанов да пробие дълбоко в половината на Левски. Малкия шивач с отличен пас намери Аралица в наказателното поле, където нападателят беше изпуснат от Яблонски - удар на нападателя между краката на Михайлов и 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след подновяването на играта Левски осъществи страхотен пробив чрез Паулиньо по левия фланг, но нито един негов съотборник не се включи в нападението, а бразилецът сбърка подаване към Маряни, който беше между трима играчи на Локомотив. На отстрещната врата пък рикошет от крака на Тиам изведе Бунса сам срещу Михайлов, но крилото стреля неточно.

След час игра Георги Дерменджиев най-накрая се реши да пусне водещия реализатор на "сините" Станислав Костов, който изненадващо беше оставен на резервната скамейка.

В 71', макар и без особено опасни атаки от началото на второто полувреме, Левски се добра до равенство. Кабрал се опита да изведе Станислав Костов в наказателното поле. Езе го изпревари, но нападателят блокира подаването му, падайки на земята, а топката се озова в Мариани, който от близка дистанция съумя да вкара - 1:1.

До края на мача обаче нито Левски, нито Локо (Пд) получиха шанс да вкарат и логично равенството между двата отбора не се промени.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Николай Михайлов; Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов; Кали Тиам, Мартин Райнов; Жерсон Кабрал, Давиде Мариани, Паулиньо; Валери Божинов

Локомотив (Пд): Мартин Луков; Милош Петрович, Стивън Езе, Димитър Везалов, Йосип Томашевич; Игор Банович, Янко Ангелов; Абделхаким Буна, Димитър Илиев, Момчил Цветанов; Анте Аралица

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В Левски зимата беше изключително натоварена, като отборът премина през много промени. "Сините" имат нов собственик в лицето на Васил Божков - факт, който трябва да стане официален в началото на март. Павел Колев е новият изпълнителен директор, а Георги Дерменджиев е старши треньор на тима. Тези процеси забавиха селекцията на "Герена", но все пак отборът се подсили във всяка една линия, взимайки в състава Живко Миланов, Мартин Райнов и Валери Божинов, но и тримата прекараха много малко време с новите си съотборници.

Локомотив Пловдив запази ядрото в състава си, като Акрапович е настоял за това и не е бил сколнен да се раздели с когото и да било. Така "смърфовете" до последно ще се борят за място в топ 6.

Левски не записа нито една победа по време на подготовката си, докато Локомотив не се изправи срещу нито един по-сериозен съперник. В последните 9 мача между двата отбора Локомотив има 4 победи срещу едва 2 за Левски. На "Герена" последните 5 мача са в полза на "сините" - 3:2 в преките двубои, но "смърфоветЕ" винаги са създавали главоболия на столичния гранд в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички