След червен картон на капитана Левски беше разгромен в Кипър


След червен картон на капитана Левски беше разгромен в Кипър
Снимка: Официален сайт на Левски

13891 0

Левски ще има почти невъзможна задача в реванша срещу АЕК Ларнака, след като "сините" бяха разгромени с 3:0 в Кипър, благодарение на червения картон на Живко Миланов в края на първото полувреме.

Гостите от София бяха по-добрият отбор в първата част на мача и изпуснаха няколко отлични положения, но в добавеното време Живко Миланов получи леко пресилен втори жълт картон и беше изгонен от игра.

АЕК се възползва прекрасно от отдалата се възможност, а това беше позволено от слабото представяне в защита на Левски. Първо Джиану откри в 65', а четири по-късно Раул покачи на 2:0. В 76' всичко беше решено, след като с тупалка от 25 метра Ектор вкара за 3:0.

Миятович е единственият играч, който може да бъде отличен за играта си, след като съумя да отрази куп положения, с които запази минималните шансове на Левски да се класира напред. Реваншът е след седмица на стадион "Георги Аспарухов", но пред празни трибуни.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Точно преди първия съдийски сигнал се стигна до напрежение между агитките на двата отбора, като фенове на Левски се сбиха със стюардите на стадиона (подробности четете тук).

Още в 5' Левски получи златен шанс да открие резултата. Мариани проби през центъра и изведе Алар сам срещу вратаря. Новият нападател обаче стреля право в стража и той изби в корнер. Рамирес не се намеси добре при центрирането, но Янис Каргас не успя да се възползва от неточността и стреля в аут.

В 23' Левски организира нова много опасна атака, при която Станислав Иванов надигра съперник по лявото крило, нахлу към наказателното поле и успя да комбинира чудесно на включилия се от втора позиция Тиам. Той стреля към горния ляв ъгъл, но вратарят с котешки рефлекс изби в корнер.

Изключвайки двете ситуации в полза на Левски, темпото в мача беше бавно, което устройваше отлично "сините". Те действаха организирано в защита и не позволяваха никакви опасности в полза на АЕК. Гостите изглеждаха по-опасни в атаките си, но сериозни положения липсваха.

В самия край на първото полувреме капитанът на Левски Живко Миланов изгуби нервите си и, въпреки че вече имаше жълт картон, влезе грубо в тялото на футболист на АЕК - втори жълт картон и Левски остана с 10 човека. Повторенията показаха ясно, че потърпевшият Касес преувеличава сериозно сблъсъка, но въпреки това защитникът на Левски беше изгонен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Хубчев веднага внесе корекции в състава си, като върна Райнов в центъра на защитата, а Каргас беше заменен от Юруков. Мохамед пък се появи на мястото на Алар, а "сините" заиграха в схема 4-4-1. АЕК стигна до няколко много опасни нахлувания в наказателното поле, благодарение на числения си превес, но до опасен удар не се стигна. Паулиньо от своя страна на два пъти проби към наказателното на АЕК, но ударите му бяха много неточни.

В 65' обаче АЕК намери верни път към вратата на Миятович. Вратарят спаси удар на Тричковски, но след последвалия корнер защитата на Левски беше приспана. Играчите на Хубчев не успяха да избият топката, а това доведе до второ центриране към пеналтерията. Там Джиану беше оставен непокрит и с пета се разписа - 1:0 за домакините.

Само 5 минути по-късно резултатът вече беше 2:0. Поредните ужасни действия на играчите в синьо в защита позволи на Руис и Джану да разиграят на двойно подаване. Испанският играч нахлу в пеналтерията и с точен удар направи резултата 2:0.

В 75' ситуацията за Левски стана неспасяема, след като Ектор беше оставен да овладее топката пред наказателното поле на Левски и необезпокояван нагласи кълбото по оптимален начин и с неспасяем удар реализира за 3:0.

До края на мача вратарят Миятович спаси няколко положения, което помогна на тима да си остави поне малко шансове в реванша.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" се представиха много солидно в първия си сблъсък в Европа, след като на два пъти спечелиха срещу Ружомберок, включително с 2:0 при гостуването си в Словакия. Освен това воденият от Петър Хубчев тим е допуснал само един гол в първите си 4 официални срещи.

АЕК имаше трудни срещи в Лига Европа, въпреки че на два пъти спечели с по 1:0 срещу Петрокуб, но влиза в мачовете срещу "сините" като фаворит. Тимът от Ларнака завърши на 2-о място в класирането на кипърската Първа дивизия и целта е влизане в групите на Лига Европа.

СЪСТАВИТЕ:

АЕК: Тоньо Рамирес, Хевел, Гонзалес, Мойсов, Раул, Начо Касес, Труюлс, Састре, Джиану, Тричковски, Акоран

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Дени Алар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички