Левски вдига бюджета за школата и намалява този за заплатите


Левски вдига бюджета за школата и намалява този за заплатите
Снимка: БГНЕС

2366 0

Основната цел пред Левски оттук насетне ще бъде клубът да се оздрави и стабилизира във финансово отношение. Това за пореден път бе потвърдено и днес, когато Левски вече има нов собственик и нов Надзорен съвет.

Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев заяви, че бюджета за заплати ще бъде намален, а този за Детско-юношеската школа - увеличен. "Има доста задължения да се погасяват. Най-нормалното е бюджетът за заплати да бъде намален. Искам обаче да подчертая, че ще се опитаме това да не бъде за сметка на качеството на отбора. Трансфери ще се правят само в краен случай. Трябва да сме сигурни, че даден играч ще бъде изключително полезен за тима ни, за да бъде трансфериран”, каза Колев.

"Приоритет ще бъде развитието на школата. В момента към академията отиват около 6-7% от бюджета, а трябва да стане поне 15. Имаме стратегия за намаляване на задълженията, но конкретни срокове е много трудно да се посочат в момента. Тези задължения са натрупани назад във времето и тепърва предстоят разговори как, в какъв размер и в какъв срок ще бъдат погасявани. Най-спешно беше да се подсигури лиценза за евротурнирите.

Ние го свършихме преди общото събрание и бяхте информирани затова. За нас е важно да изчистим репутацията на футболния клуб. Левски се беше превърнал в синоним на некоректен партньор. Ще се опитаме да изградим отношения на честност, особено за трансферната политика и отношенията с футболистите", допълни още изпълнителният директор.

Какво още заяви Павел Колев по време на нея и какви са целите на клуба - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички