Левски трудно победи слаб Верея, допускайки три гола


Левски трудно победи слаб Верея, допускайки три гола
Снимка: Официален сайт на Левски

6230 0

Левски победи доста трудно Верея с 3:4 в двубой от 26-ия кръг на Първа професионална лига. "Сините" са втори във временното класиране с 54 точки, но ЦСКА са с мач по-малко. Лидер е Лудогорец с 59 точки в актива си.

През първата част Левски отбележи четири попадения, макар и едното да бе в собствената си врата. Мариани откри от дузпа, но малко след това Нуно Рейш си отбеляза зрелищен автогол. Станислав Костов и Серджиу Буш обаче възвърнаха преднината на "сините". През второто полувреме Валери Божинов вкара от дузпа, което е първото му попадение след завръщането в тима, а Аурелиен вкара за домакините. В последната минута Станчев оформи крайното 3:4. Дебют за столичани в този двубой направиха Йеркебулан Сейдахмет и бранителят Унтонджи.

От самото начало на срещата "сините" започнаха по-активно срещата, докато домакините бяха плътно прибрани в наказателното си поле. Още в 3' бе отсъден фаул за Левски, Кабрал центрира, но Иво Иванов изчисти с глава напред. Малко след това Костов отправи удар, но той бе отразен. В 9' нападателят пусна пас към Мариани, който стреля от 12 метра, но Ганев изби. В 14' дойде и първата голяма опасност за столичани. Буш пусна успоредно на голлинията към Костов, на когото не му стигна крачка да засече топката. Събитията продължиха да се развиват пред вратата на Ганев. В 26' Костов бе близо до попадение, но ударът му от наказателното поле бе спасен от стража. В 27' "сините" получиха дузпа заради нарушение на Рюстемов срещу Буш, а зад топката застана Мариани, който не сгреши.

Три минути след гола обаче равенството бе възстановено и то след автогол. В опит да изчисти Нуно Рейш заби неспасяемо топката във вратата на Ники Михайлов. "Сините" обаче бързо се оттърваха бързо от шока. В 33' Серджиу Буш се озова на добра позиция пред вратата и нанесе точен удар за 1:2. 5 минути по-късно и другият нападател - Костов, се разписа. Той беше между трима бранители, но успя да нанесе удар и да матира и стража.

Още в първите секунди на второто полувреме гостите можеха да отбележат и четвърти гол. Буш стреля опасно, но вратарят предвидливо излезе напред, за да улови. В 57', макар и малко изненадващо, домакините върнаха едно попадение. Аурелиен размина и Живко Миланов, и Цветкович, за да отправи неспасяем удар към вратата на Михайлов.

В 60' Дерменджиев замени Жерсон Кабрал, който направи много слаб мач, а на негово място влезе Йеркебулан Сейдахмет, за когото това е дебют във синята фланелка. В 69' Гвазава получи втори жълт картон при нарушението в наказателното поле за играта си с ръка, а за Левски бе отсъдена дузпа. Зад топката застана влезлият като резерва Валери Божинов, той не сгреши и покачи резултата на 2:4. Това бе първи гол за нападателя след завръщането му на "Герена". Ударите по посока вратата на Ганев продължиха, но той се справи, като най-трудната задача бе изстрел на Мариани. Дебют за Левски направи и Унтонджи, който замени Нуно Рейш. В 93' пък Левски допусна голяма грешка в защита и Денислав Станчев се разписа във вратата на Михайлов. Първо Ковальов стреля опасно, Михайлов изби, но топката попадна в Станчев, който се разписа

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ВЕРЕЯ: Генадий Ганев; Тимоти Рубин, Иво Иванов, Дмитрий Иванов, Йевхен Доброволски, Жосуе Нтойа, Шота Гвазава, Андрейс Ковальовс, Орелиен Лола, Серхий Рудика, Бедри Рюстемов

ЛЕВСКИ: Михайлов; Цветкович, Миланов, Рейш, Горанов; Райнов, Мариани; Кабрал, Буш, Паулиньо; С. Костов

Преди мача

Тимът на Левски гостува днес на аутсайдера в Първа лига Верея. Двата тима ще премерят сили в последния кръг от редовния сезон в първенството ни. Към момента тимът от Стара Загора се е закотвил на дъното с едва 6 точки на сметката си и все още няма победа в шампионата.

Левски от своя страна изпусна възможността да се доближи максимално до лидера в класирането Лудогорец. "Зелените" спечелиха директния сблъсък между двата отбора на Герена в последния кръг, след като се наложиха с 2:0. Сега играчите на Георги Дерменджиев се намират на третата позиция с 51 точки, като изостават на три от големия съперник ЦСКА и на 8 от върха, където е Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички