Левски си хареса латвийски национал


Левски си хареса латвийски национал
Снимка: Оф. сайт на Левски

2681 0

Докато е в Любляна, треньорът на Левски Славиша Стоянович опитва и да уреди трансфер за "сините". Сърбинът със словенски паспорт договаря защитника на местния Олимпия Любляна Виталис Максименко.

28-годишният бранител може да играе както в центъра на отбраната, така и като ляв бек. Той може да бъде взет за малка сума, тъй като финансовото състояние на клуба от Любляна не е много добро и от ръководството са обявили, че всеки футболист се продава, твърди "Тема спорт".

"Доста вероятно е Виталис Максименко да напусне Олимпия. Към национала на Латвия има сериозен интерес от Левски, който продължава да бъде воден от Славиша Стоянович. Треньорът имаше опция да напусне и да поеме националния тим на Латвия, но остана в българския тим и сега работи по селекцията", пише eki-pa.svet24.si.

Виталис Максименко е роден на 8 декември 1990 година, висок е 186 сантиметра, играе с левия крак. Именно такъв бранител желае в състава Славиша. В юношеските си години бранителят минава през Сконто и Даугава. В последния тим прави и професионалния си дебют.През 2009 година е взет под наем от ЦСКА Москва, но така и не изиграва шампионатен мач за армейците.

След това носи екипите на Сконто, Брайтън, Йоувил, Килмарнък, ВВВ Веенло, Лиепая, Матерсбург и Термалика Нечеча. През лятото преминава в Олимпия Любляна, който финишира втори есенния полусезон - на 9 точки зад Марибор. През есента Максименко участва в 14 двубоя за първенство, в които реализира 1 гол. За националния отбор на Латвия има 41 срещи с 1 попадение. Смята се, че "сините" са договорили и първото си зимно попълнение - ето кой е. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички