Левски ще наказва Горанов заради срамно видео с него

От Левски реагираха почти мигновено и много остро на появилото се в интернет скандално видео с доскорошния капитан на тима Иван Горанов. "Сините"използваха официалния си сайт, за да порицаят своя футболист, като уточняват,  че клипът е заснето преди 2 години, но това не оправдава футболиста, чието поведение е "недопустимо".

Освен това определят видеото като "жалък опит за провокация" преди дербито с ЦСКА. Горанов ще бъде наказан от клуба, а на въпросното видео танцува с двама свои приятели като има и доста неприлични сцени.

Дисципът наказа Левски само с глоба, макар и сериозна, след нахлуването на фенове

Левски ще трябва да плати общо 6000 лева след скандалния мач срещу Лудогорец на стадион "Васил Левски" в неделя. 5000 от тях са заради феновете, ...

Ето какво написаха от Левски на сайта си:

Левскари,

Днес станахме свидетели на жалък опит за провокация преди съботната среща срещу „ЦСКА-София“. В много удобен момент „доброжелатели“ разпространиха клип на футболиста на „Левски“ Иван Горанов отпреди повече от 2 години. Ясно е, че поведението на Иван на кадрите е недопустимо. За професионален футболист със сигурност, а за играч на любимия „Левски“ е направо немислимо да се държи по този начин и никакви извинения в стил „грешките на младостта“ не са валидни. Ръководството на „Левски“ осъжда подобно поведение и ще проведе сериозен разговор с Горанов, след който ще прецени какво наказание да му наложи. Вторият капитан на „Левски“ също така поиска да заяви следното пред всички Вас:

Първо искам да се извиня за това видео, което далеч не подхожда на един футболист на Левски, а още повече и капитан. Няма да се оправдавам с това, че е от повече от две години и че съм бил млад и т.н. Съжалявам искрено за поведението си, но откакто се завърнах в „синия“ клуб смятам, че давам максималното от себе си на терена, винаги играя до последните си сили за „синята“ фланелка и за всички Вас по трибуните. Надявам се, че и извън терена съм показал какво означава да си футболист на „Левски“ и какъв пример трябва да се дава на децата и младите футболисти и привърженици. Никога повече няма да допусна подобна грешка, защото вече знам какво е да си професионален футболист и искам Вие да се гордеете с мен.

Ръководството на „ПФК Левски“ застава твърдо зад Иван Горанов и вярва, че той има нужните качества да защитава цветовете на клуба и да бъде пример за подражание на подрастващите.

А как събитията по време на дербито между Левски и Лудогорец обиколиха световните медии - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!