Левски с трудна победа над Локомотив Пловдив


Левски с трудна победа над Локомотив Пловдив
Снимка: Оф. сайт на Левски

10352 0

Отборът на Левски записа пета победа в родната efbet Лига. "Сините" се наложиха с минималното 1:0 над носителя на Купата на България Локомотив Пловдив.

Единственото попадение на "Георги Аспарухов" бе дело на Найджъл Робърта през втората част. Момчетата на Петър Хубчев логично стигнаха до победата, след като през втората част напълно надиграха съперника. Освен това столичани на два пъти бяха спрени и от гредата. 

С тази победа 26-кратните шампиони събират в актива си 16 точки след пет победи, едно равенство и една загуба. Локомотив пък остава с 13 точки след четири победи, едно равенство и две поражения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първата сериозна опасност пред една от двете врати бе в 3-ата минута. Тогава Робърта изскочи от дълбочина и си поведе топката, но допусна тя да бъде избита от краката му от "черно-бялата" защита. Здрава битка бележи началните минути на двубоя. В 9' Левски създаде нова остра ситуация, в която Станислав Иванов бе изведен зад защитата. В този случай обаче беше свирена засада. В 13' Езе извърши нарушение срещу Робърта и Левски получи възможност да изпълни пряк свободен удар фронтално срещу вратата. При изпълнението на Живко Миланов обаче се стигна само до корнер.

В 24' "сините" създадоха опасност пред вратата на Луков - Мазурек изпълни корнер, Каргас отклони към Паулиньо, но в този момент се намеси Ожболт, който изби с коляно в корнер. Без намесата му вероятно Локомотив щеше вече да изостава в резултата. 

В 24' "сините" създадоха опасност пред вратата на Луков - Мазурек изпълни корнер, Каргас отклони към Паулиньо, но в този момент се намеси Ожболт, който изби с коляно в корнер. Без намесата му вероятно Локомотив щеше вече да изостава в резултата. В 28' Рейш отправи дълго подаване за Станислав Иванов, той овладя, надбяга Петрович, но падна на земята след съприкосновение с Луков. "Сините" имаха претенции за дузпа, но реферът не видя основание за такава. 

Възможност за домакините в 39' - след изпълнение на корнер Каргас центрира към далечната греда, но Ожболт успя да изчисти. Последваха още няколко ъглови удара за Левски, но те не доведоха до нищо съществено. Между тях столичани видяха основание за дузпа на два пъти, но се оказа, че игра с ръка не е имало нито в ситуацията с Ожболт, нито при тази с Витанов. Минутата добавено време беше като че ли най-интересната дотук в мача. В нея първо Луков спаси коварен шут на Мазурек, а после рикошет в напречнта греда спаси пловдивчани от това да допуснат гол в самия край. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 51' Иван Горанов проби по фланга и стреля от малък удар силно, като Луков изби. Топката попадна в Паулиньо, койтро центрира остро по земя към Робърта, но Езе първи игра с топката. Бранителят можеше да си отбележи куриозен автогол, ако страничната греда не се бе "намесила".

В 56' и Паулиньо си изработи отлично положение за стрелба. Той пое пас с гръб към вратата, след което успешно се обърна и стреля мощно, но в ръцете на Луков.

НАЙДЖЪЛ РОБЪРТА - ИГРАЛ С ДЕ ЛИХТ В БЪЛГАРИЯ, НАПЪТСТВАН ВЪВ ФУТБОЛА ОТ ВАН БРОНХОРСТ

13' след подновяването на играта Робърта получи в наказателното поле, финтира бранител на гостите и стреля точно - 1:0.

В 71' Карагерен получи на десния фланг и реши да отправи удар към вратата на Милан Миятович, но Горанов се хвърли на шпагат и изби в корнер.

Стартови състави:

ЛЕВСКИ: Миятович, Миланов, Каргас, Рейш, Горанов, Юруков, Райнов, Мазурек, Ст. Иванов, Паулиньо, Робърта

ЛОКОМОТИВ (ПД): Луков, Езе, Петрович, Малембана, Карагерен, Умарбаев, Витанов, Илиев, Ожболт, Аралица, Цветанов

ПРЕДИ МАЧА:

Петър Хубчев получи лоши новини в навечерието на двубоя. С контузия е халфът Филипе Нашименто. Португалецът, който бе върнат по спешност в тима след продажбата на Давиде Мариани, тъкмо започна да влиза във форма. Той се отчете с гол и асистенция в предишния кръг с Витоша Бистрица. Вместо него в полузащитата до Мартин Райнов ще започне младокът Илия Юруков. Станислав Костов и Хали Тиам продължават да лекуват травми, но добрата новина е, че дефанзивният халф се очаква да е готов за идния мач с ЦСКА.

Акрапович няма да изненада с постройката на отбора - ще заложи на схема 3-5-2. Тренировки с тима поднови Мустафа Абдулахи, но едва ли треньорът ще рискува с пускането му на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички