Левски повали 10 от Царско село с магически гол в края


Левски повали 10 от Царско село с магически гол в края
Снимка: Официален сайт на Левски

2238 0

Левски изненадващо трудно победи с 2:0 Царско село и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България. На стадиона в "Надежда" деветият във Втора лига изигра прекрасен мач срещу лидера в елита, но в 72-ата минута остана с човек по-малко след изгонването на Раян Даскалов.

Само 4 минути по-късно резервата Антонио Аниете центрира отлично в наказателното поле и Бабатунде Адениджи с отлично изпълнение на задна ножица най-накрая матира вратаря на домакините Боян Пейков.

В 93-ата минута при контраатака трима на един Хеан Деса бе изведен на празна врата и се разписа за крайното 0:2, въпреки че беше около два метра в засада.

Адениджи вече има пет гола през сезона до момента и продължава да се утвърждава като топ голмайстор на "сините". Под ръководството на Люпко Петрович пък те вече имат шест поредни победи, а и са непобедени от началото на кампанията - две ремита в евротурнирите, две ремита в Първа лига, пет победи в първенството и сега успех над Царско село.

Възпитаниците на Тодор Янчев заслужават само поздравления за представянето си, защото се надиграваха със "сините" през цялото време и в нито един момент не изпаднаха в глуха защита. Редиците им се пропукаха едва в края, когато останаха с десетима души на терена.

Първият четвърт час на мача не показа на зрителите кой е по-нискоразредният отбор, като домакините се държаха много смело на терена и умело разиграваха топката, като дори имаха подчертано предимство в това отношение.

Изненадващо Левски стигна до първия си точен удар в мача в 14-ата минута, и то след контраатака - центриране отдясно към Бабатунде Адениджи завърши с хубав шут на нападателя, но право в ръцете на Боян Пейков.

След слабите първи минути "сините" се пораздвижиха и след нова изсипана топка отдясно Димитър Пиргов с глава на далечната греда прати кълбото над вратата. В 22-ата минута Адениджи отново пробва шута си от голяма дистанция, но пак право в обсега на Боян Пейков.

В крайна сметка темпото значително спадна в последните минути на полувремето, а Царско село създаде най-сериозната си опасност чрез Симеон Ганчев, който отправи "падащ лист" към Чворович от 30 метра, но стражът все пак изби в корнер.

Така на почивката логично двата тима се прибраха без отбелязано попадение.

В началото на втората част Царско село на два пъти накара феновете на "сините" да изтръпнат, като в първия случай след падане на футболист в "червено-бяло" в наказателното поле съдията остана безмълвен, а в 52-ата минута далечен изстрел на Айкут Рамадан тества уменията на Чворович.

След няколко неуспешни опита на Царско село да отправи опасни удари при фаулове до наказателното поле, Левски направи първия си пропуск след почивката.

Влезлият като резерва Антонио Аниете проби отляво в пеналтерията и стреля по диагонала, но на сантиметри от гредата.

В 70-ата минута Раян Даскалов получи втори жълт картон за нарушение на ъгъла на пеналтерията и съответно бе изгонен.

В 76-ата защитата на Царско село най-накрая се пропука, след като Аниете центрира в наказателното поле и Адениджи със страхотна задна ножица откри резултата за "сините".

В 93-ата минута Хеан Деса завърши бърза контраатака трима на един, като голмайсторът бе над метър в засада, но незнайно защо попадението бе зачетено - 0:2.

Царско село: Боян Пейков, Георги Кременлиев, Любомир Гуцев, Евгени Зюмбулев, Галин Минков, Реян Даскалов, Айкут Рамадан, Окечуко Обаси, Симеон Ганчев, Александър Якимов, Александър Киров

Левски: Иван Чворович, Сашо Александров, Димитър Пиргов, Симон Сандберг, Мики Орачев, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов, Галин Иванов, Роман Прохазка, Франсис Нар, Бабатунде Адениджи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички