Левски показа класа в Монтана и тръгна с победа при Стоянович


Левски показа класа в Монтана и тръгна с победа при Стоянович
Снимка: Оф. сайт на Левски

6727 0

Левски записа втора победа през сезона, след като се наложи с 2:0 над Ботев (Враца) на стадиона в Монтана. Мачът беше дебютен за треньора на "сините" Славиша Стоянович и той го увенча с победа.

Столичани откриха рано - в 8', след попадение на Станислав Костов. Те контролираха играта в първата половина на полувремето, след което малко отстъпиха инициативата на съперника. Това бе още по-осезаемо след почивката, но въпреки това "сините" затвърдиха класата си и в 85' Жерсон Кабрал подпечата успеха на своя тим с красив гол.

Спечелените 3 точки в Монтана за малко направиха Левски лидер в класирането. Тимът от "Герена" събра 7 точки и чака отговора на ЦСКА, които играят с Дунав. Ботев продължава да няма спечелена точка след третия си мач в Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски поведе още в 8-ата минута като точен бе Станислав Костов. Мариани подаде към капитана Обертан, той прати топката към Жорди Гомес, който с пета намери намиращия се в добра позиция Станислав Костов. Нападателят успя да превземе вратата на Кръстев от втори опит - 1:0. 

Левски поведе още в 8-ата минута като точен бе Станислав Костов. Мариани подаде към капитана Обертан, той прати топката към Жорди Гомес, който с пета намери намиращия се в добра позиция Станислав Костов. Нападателят успя да превземе вратата на Кръстев от втори опит - 1:0. 

През първия четвърт час "сините" владеят инициативата, а символичните домакини не успяват да намерят път към вратата на Мартин Полачек. В 24' при опасна атака на гостите се стигна до изстрел на Обертан, който обаче срещна тялото на играч на Ботев. Постепенно врачани се окопитиха, но продължиха да допускат опасности пред вратата си. 

В 33' Юлиан Ненов стреля от дистанция и принуди Полачек да спасява. Докато летеше топката обаче тя срещна ръката на Костов и от Ботев поискаха дузпа. Реферът на двубоя обаче прецени, че в действието не е имало умисъл и не отсъди 11-метров наказателен удар в полза на играчите в зелено. 

В същото време до 34-ата минута вече бяха раздадени 4 жълти картона - по 2 на отбор. От Левски официално предупреждение отнесоха Гомес и Яблонски, а от Ботев - Фиданин и Мариян Иванов.

В 40' пред Костов се разкри добър шанс да покачи на 2:0. Той подаде вляво към Мариани, той му върна подаването, Костов се обърна с лице към вратата и стреля, но ударът му бе блокиран. При удара нападателят бе получил разтежение и се наложи да получи медицинска помощ. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Без промени и в двата състава след почивката. 

В първите минути опасен изстрел към вратата на врачани отправи Жерсон Кабрал, но без резултат. В 52' грешка на Хали Тиам позволи на Ботев да организира добра атака и да застраши вратата на Полачек, но Петър Атанансов не се възползва от възможността да изравни.

На почивката Ботев (Вр) е преосмислил действията си на терена и в първите 15-20 минути създаде повече работа в отбрана на "сините" в сравнение с първите 45 минути. В 63' и двамата треньори предприеха първи смени - Серджиу Буш замени Костов в състава на Левски, а Юлиан Ненов отстъпи мястото си на Спас Георгиев. 

В следващите минути Ботев натисна и само добрите действия на Ейолфсон и Яблонски запазиха преднината на гостите. В 71' грешка в защитата на Левски позволи на Спас Георгиев да стреля от около 15 метра, но Яблонски препречи пътя на топката и спаси своя тим. В 80' Кабрал отново пробва мерника си от чудесна позиция, но стреля над вратата.

Втора смяна заради контузия се наложи на Сашо Ангелов в 80' - Иван Колев замени Даниел Гаджев.

В 82' и Жорди Гомес отправи удар, но Кръстев се хвърли и спаси. В 83' Кабрал се направи, че не е чул съдийския знак за засада и прати топката във вратата на Ботев. Две минути по-късно наистина му се удаде да се разпише - след добра контраатака топката попадна у холандеца и той не сгреши, реализирайки красив гол, спечелвайки си аплодисментите на съотборниците си - 2:0. Малко след това той бе заменен, а на терена влезе Станислав Иванов.

СЪСТАВИТЕ:

Ботев Враца: Кръстев, Васев, Фиданин, Домовчийски, Керчев, Гаджев, Михайлов, Апостолов, Иванов, Атанасов, Ненов

Левски: Полачек, Белаид, Ейолфсон, Мариани, Гомес, Цветкович, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан

 

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът Славиша Стоянович има много проблеми с контузени футболисти, което ограничава избора му на стартов състав. Твърде вероятно е срещу Ботев да играят единадесетте от мача с Черно море. Аут от групата заради травми са Иван Горанов, Филипе Нашименто, Антони Белмонт и Паулиньо.

Любопитното е, че в групата попадна и вратарят Божидар Митрев, който се контузи мистериозно в мача с Вадуц на "Герена" и оттогава не е играл. В групата са и нападателите Серджиу Буш и Ривалдиньо, които доскоро лекуваха контузии.

В тима на Ботев няма наказани играчи. Шанс за дебют чакат взетите наскоро Искандар Джалилов и Даниел Генов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички