Левски остана без дълг за стадиона, иска да строи нов


Левски остана без дълг за стадиона, иска да строи нов
Снимка: Официален сайт на Левски

4831 0

Босът на Левски Васил Божков е прехвърлил върху ново дружество собствеността на Сектор „А” на стадион „Георги Аспарухов” заедно с дълговете по изграждането му, които са в размер на близо 15 милиона лева. 

Дружеството се казва „Ние сме Левски” и то ще поеме ангажимента да изплати задължението към две строителни компании, твърди "Тема спорт".  В същото време тези 15 милиона лева вече няма да са на гърба на Левски и по този начин клубът ще може да разполага с повече средства за нормално функциониране.

Очаква се новината за прехвърлянето на дълговете да бъде обявена в близките дни. Според запознати с делата на Левски целта е клубът да стане чист пред банките и НАП. В момента „сините” имат да погасяват около 10 млн. лева, най-вече към данъчните. От "Герена" плащат близо милион лева на година към НАП, след като сключиха споразумение с финансовата институция. В сряда изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че клубът е вече в много по-добра финансова ситуация, отколкото през януари месец на тази година.

Плановете на шефовете в Левски са клубът да изчисти напълно задълженията си и по този начин да си отвори пътя към построяването на напълно нов стадион. За целта обаче „сините” трябва да са изрядни и без никакви дългове. В началото на тази година Левски бе изправен пред реална заплаха изобщо да прекрати съществуването си като клуб заради огромните задължения.

Част от сметките на клуба бяха запорирани, а от новата власт разкриха, че Левски дори е бил спрял да плаща данъците си. Същевременно се твърди, че дълговете са нараснали заради лоша трансферна политика. Например швейцарецът Давиде Мариани бе привлечен като свободен агент, но срещу условието мениджърът му да получи 650 хиляди евро комисионна.

В събота "сините" гостуват на Лудогорец, а днес Георги Тодор заяви, че столичани ще търсят на 100% победата. Ето какво сподели още наставникът на Левски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички