Левски е последният полуфиналист за Купата след победа в Русе


Левски е последният полуфиналист за Купата след победа в Русе
Снимка: Официален сайт на Левски

3967 0

Левски е последният полуфиналист за Купата на България. Столичани победиха Дунав в Русе с 2:0 в 1/4-финална среща от турнира. Възпитаниците на Делио Роси отбелязаха и двете попадения през първата част. Мапуку се разписа в 23', а в самия край на частта Кабрал вкара и второто полувреме.

Другите отбори, които се класираха за полуфиналите са Славия, Ботев Пловдив и ЦСКА. Жребият, който ще определи двете двойки ще е във вторник (19.12).

Още в 3' Жуниор Мапуку отправи опасен удар към вратата на русенци, но Антонов не много сигурно улови топката. Домакините играят доста прибрано, а Левски е отборът, който атакува. В 12' Обертан пусна извеждащ пас към Кабрал, но съдията вдигна флага за засада. Ситуацията бе много тънка, като засадата бе по-скоро на Жуниор Мапуку.

Нападението към вратата на Антонов продължи и в следващите минути, но в ударите липсваше прецизност и не се създадоха особено опасни положения. Поне до 23', когато Мапуку откри резултата. Цветкович центрира отдясно в наказателното поле, къде Милчев не успя да изчисти и Мапуку нанесе решаващ удар за 0:1. 

Играта продължи с борба в средата на терена предимно, докато в последната минута на полувремето след грешка в защитата на русенци Кабрал удвои преднината. Милчев и този път не справи добре в наказателното поле и прати топката при Димов, който пък изчисти, така че топката попадна в Кабрал, който от близко разстояние се разписа.

Първата опасна ситуацията за втората част бе за столичани. Габриел Обертан с много силен удар пред наказателното поле изненада, но след рикошет топката излезе в корнер. Малко преди това в 48' бе пуснат дълъг пас към Бранимир Костадинов, но бе маркирана спорна засада. 

в 54' Мапуку направи страхотен пробив и завърши с удар по диагонала. Топката обаче срещна страничната греда. В 67' отново Мапуку изпусна страхотен шанс, след като остана очи в очи със стража на Дунав, но нападателят стреля точно в Антонов. В 74' се стигна до разбъркване в наказателното поле на Левски, но Ненов стреля в аут. 3 минути по-късно дойде и най-чистото положение за домакините. С центриране към Будинов, той намери топката с главата, но Божидар Митрев показа добра реакция и извади топката, която влизаше под напречната греда.  Дунав бе по-активният отбор в последните минути на срещата, като в 84' Васил Шопов с далечен удар нацели напречната греда. 

 ПРЕДИ МАЧА

Този турнир е от изключителна важност за Левски и неведнъж бе споменато, че силите им ще се насочени именно към него, тъй като спечелването му дава квота за Лига Европа. В последния си мач от първенството тази година "сините" завършиха 1:1 със Славия, а играта изобщо не се хареса на привържениците. Сега със сигурност отборът на Делио Роси ще трябва да се реваншира и да покаже защо е фаворит в срещата. Големият отсъстващ е Антонио Вутов, който е контузен. 

Домакините не могат да разчитат в този двубой на контузенике Карагерен, Станоев и Петров. Дунав взе точка от Локо Пд миналия уикенд, но няма победа в Русе от повече от три месеца за първенство. Последният успех на "драконите" на свой терен дойде точно за Купата, 2:0 срещу Струмска слава през октомври.

Състави:

Дунав: 86. Станислав Антонов, 83. Христо Попадийн, 14. Божидар Васев, 22. Михаил Милчев, 21. Олексей Ларин, 8. Карлос Жатоба, 11. Диян Димов, 10. Васил Шопов, 20. Димитър Георгиев, 94. Юлиян Ненов, 9. Мирослав Будинов

Левски: 1. Божидар Митрев, 19. Милош Цветкович, 5. Холмар Ейлофсон, 3. Димитър Пиргов, 4. Иван Горанов, 71.Васил Панайотов, 13. Жорди Гомес, 15.Роман Прохазка, 32. Габриел Обертан, 16.Жерсон Кабрал, 10.Жуниор Мапуку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички