Левски е на върха след успех над жалкия Пирин


Левски е на върха след успех над жалкия Пирин
Снимка: БГНЕС

2055 0

Както през шампионските сезони 1999/2000 и 2000/01 под ръководството на Люпко Петрович Левски записа девети пореден мач без поражение и е на върха - поне временно - в Първа лига, след като без проблеми срази безпомощния Пирин с 2:0 на "Георги Аспарухов".

Димитър Пиргов реализира първото си попадение с екипа на "сините" в 18-ата минута с глава, а в 27-ата рожденикът Бабатунде Адениджи се разписа за 2:0 и се утвърди като водещ голмайстор на отбора, след като има вече 4 попадения в Първа лига.

Левски е на върха със 17 точки от 7 кръга - 1 повече от Дунав, който е и с мач по-малко и гостува на Берое. Пирин е на девета позиция със 7 пункта.

Съвсем нормално Левски създаде първите ситуации в срещата и в 14-ата минута Антонио Аниете отправи първия точен изстрел от 11-12 метра, но стражът на Пирин Аргилашки спаси. 

Секунди по-късно рожденикът Адениджи (става на 21) си осигури сам чисто положение в наказателното поле, но техничният му изстрел прати топката по голлинията, без да я премине.

В 18-ата минута обаче прошка нямаше и след като Димитър Пиргов бе изпуснат от защитниците на Пирин, успя от втора линия да се включи при центриране от корнер и с глава да открие резултата - 1:0.

В 26-ата минута превъзходството на Левски бе материализирано с второ попадение, дело на Адениджи, който бе изведен по диагонала в наказателното поле и с мощен изстрел в близкия ъгъл преодоля Аргилашки, който бе длъжен да се намеси по-добре - 2:0.

В 33-ата минута Божидар Краев подаде на Аниете в наказателното поле и испанецът с хубав изстрел разтресе десния страничен стълб.

Темпото след почивката падна несравнимо и мачът стана ужасно скучен, тъй като домакините нямаха интерес да търсят още голове, а "орлетата" бяха тотално безпомощни.

Левски можеше да отбележи и трето попадение, но липсата му нямаше никакво значение, защото гостите не поставяха под напрежение Боян Йоргачевич.

Състав на Левски:

Йоргачевич, Пиргов, Александров, Нар, Де Ноойер, Краев, Прохазка, Адениджи, Аниете, Сашо Александров, Бурабия

Състав на Пирин:

Аргилашки, Башлиев, Ханс, Сандев, Кощърна, Костадинов, Старокин, Младенов, Благов, Муйеци, Тасев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички