Краев изравни постижение на Наско Сираков, Левски разпиля Локо Пд на "Герена"


Краев изравни постижение на Наско Сираков, Левски разпиля Локо Пд на "Герена"
Снимка: БГНЕС

2379 0

Отборът на Левски записа най-голямата си победа от началото на сезона в Първа професионална лига, след като се наложи с повече от категоричното 5:0 над гостуващия на "Vivacom Arena Георги Аспарухов" тим на Локомотив Пловдив.

С невероятните четири гола за 26-кратните шампиони се отличи 19-годишният Божидар Краев. Резултатът бе открит от Антонио Аниете, след което младият нападател на столичани записа 4 безответни гола. Бабатунде Адениджи също можеше да запише името си сред голмайсторите, но в началото на втората част нацели страничната греда.

С тази победа "сините" започнаха добре втория дял на Първа професионална лига и продължават да поддържат разликата от пет точки пред втория ЦСКА. Лудогорец пък е далеч напред в класирането с 13 точки актив пред "сините", но и мач по-малко, като днес шампионите посрещат Дунав.

Божидар Краев пък се превърна в първия играч на Левски, който вкарва 4 гола на един противник, като за последно това направи Наско Сираков при победата над вечния съперник ЦСКА със 7:1.

Срещата започна очаквано по-добре за Левски, които през първите 10' наложиха натиск над своя опонент. Капитанът Роман Прохазка опита удар от далечно разстояние в 7', но защитник в черно-бяло застана на пътя на топката и предотврати опасност за Ясин Ел Харуби.

В 12' Антонио Аниете даде аванс на своя тим с 5-я си гол през сезона. Испанецът получи от ляво, влезе в наказателното поле и със залъгващо движение си проправи място за изстрел, като с хубав удар в близкия ъгъл откри - 1:0.

Играчите на Едуард Ераносян реагираха като попарени и в 19' можеха да изравнят, след като Веселин Марчев бе оставен да стреля необезспокояван от дъгата на наказателното поле, като ударът му премина на сантиметри в страни от вратата на Николай Кръстев. Секунди по-късно пък пропукване в защитата на гостите позволи на Божидар Краев да стреля от близо, но шутът му бе париран от Ел Харуби.

17-годишният Станислав Иванов можеше да дебютира с гол на "Георги Аспарухов", след като младият нападател получи хубав пас около точката за дузпата, но шутът му бе блокиран от бившия играч на "сините" Димитър Везалов.

В 36' Краев, който на няколко пъти пропусна да се разпише, в крайна сметка откри сметката си в срещата. И за него това бе пети гол в Първа професионална лига за сезона, като той се възползва от асистенция на младия Иванов, за да насочи топката по диагонала за 2:0. 2' по-късно младият нападател на Левски се разписа за втори път в срещата, след като защитата на Локо сбърка, Аниете се възползва и върна към непокрития Краев, който от близко матира Ел Харуби за 3:0.

Добрата игра на Левски продължи и през втората част, когато на терена се появи Бабатунде Адениджи. Нападателят замени Франсис Нар на почивката, а в 51' самият той асистира на Краев за първия му хеттрик в кариерата на Левски. Само 60 секунди по-късно след поредица от безобразни грешки на Локо пък и Адениджи можеше да се разпише, но нацели страничната греда.

Унижението на Герена продължи и в 70' Краев отново бе в прегръдките на своите, след като Ел Харуби направи непростима грека и подаде директно на 19-годишния нападател, който не сгреши за 5:0.

Преди двубоя

Левски заема второто място в класирането на първата шестица с 51 точки, а Локо Пд е пети с 39.

Левски няма победа в последните четири шампионатни срещи над пловдивските локомотивци. Балансът е две ремита на „Лаута“ и две загуби на "Георги Аспарухов". Последната победа на левскарите бе на 8 ноември 2015 година с 1:0 на „Герена“.

Наставникът на столичани Николай Митов няма да може да разчита на капитана си Веселин Минев, на халфа Джереми де Ноойер, на нападателя Амаду Сукуна и на вратаря Боян Йоргачевич. С наказание е чешкият бранител Давид Яблонски. 

В състава на пловдивчани след наказание се завръща Стефан Йефтоски.

Състави:

Левски: Николай Кръстев, Роман Прохазка, Сърджан Лукин, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Георги Костадинов, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Антонио Аниете, Станислав Иванов, Божидар Краев

Локомотив (Пловдив): Ясин Ел Харуби, Шоко, Димитър Везалов, Кирил Котев, Иван Горанов, Стефан Йефтоски, Веселин Марчев, Мигел Луке, Парвизджон Умарбаев, Дино Мартинович, Мартин Камбуров

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички