Кой всъщност е новият собственик на "Левски"?


Кой всъщност е новият собственик на "Левски"?

2948 0

Днес на Общото събрание на Левски се извършиха анонсираните промени в ръководството на клуба. Досегашният шеф на "сините" Иво Тонев се оттегли от поста си, а Спас Русев взе акциите на клуба

Кой е Спас Русев? Неговото име не попада често под светлините на прожектора, но в последната година най-често е свързан с мобилния оператор Vivacom. 

През ноември бизнесменът Спас Русев спечели търг за мобилния оператор с оферта за 330 млн. евро. До продажбата се стигна, след като акционерите не успяха да върнат мостов заем от 150 млн. евро, отпуснат от руската банка ВТБ. Макар Русев да спечели търга, самото придобиване на оператора все още не е факт.

Новата власт в "Левски" освобождава три важни поста

Името му се свързва, както с първите българи забогатели веднага след падането на комунизма, така и с правителството на НДСВ, начело със Симеон Сакскобургготски. Най-вече с дошлия от Лондон финансов министър – Милен Велчев. Русев обаче фактически не участва в политически живот в България, не застава начело на партии и не заема държавни постове.

СТРАННИТЕ ПО УЧАСТИЯ В ШАМПИОНСКА ЛИГА - КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ?

Русев живее в Лондон още от 90-те години на миналия век, но бизнес интересите му са свързани предимно в България. През 2012 г. Русев купува хотел „Радисън Блу” в центъра на София, а през 2013 г. придобива и столичния „Хилтън” за 24 млн. евро.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички