Кмет, плеймейтка или форумен специалист - кои ще са следващите треньори на Левски?


Кмет, плеймейтка или форумен специалист - кои ще са следващите треньори на Левски?
Снимка: Levski.bg, колаж: Милен Антиохов

6967 0

Левски го докара дотам, че нормален футболист не иска да чуе за трансфер в отбора, а вече и на треньорите никак не им се започва работа в клуба. Въпреки това се твърди, че новият треньор е вече уговорен. Ние пък твърдим, че той ще бъде уволнен още на полувремето на баража със седмия в класирането. Затова отсега предлагаме следващите десет негови наследници:

Дани Начев

15-годишното талантливо момче, което онзи ден за първи път тренира с мъжкия отбор. Нека му прекратят състезателната кариера и направо да става старши треньор. Първо, в световен мащаб се залага на все по-млади треньори и така „Левски“ ще е не само в крак с тенденциите, а дори ще ги изпревари леко. Второ, това ще е поредният, но по-креативен, начин да се съсипват младите таланти в „Левски“ - всеки по-читав юноша може да се преквалифицира направо в треньор и няма да може да даде нищо като футболист на клуба, който го е създал.

Али Али

През последните години ръководителите на „сините“ силно благоговеят пред постигнатото от „Лудогорец“ и го дават за пример, макар това да дразни по-нормалната част от феновете на „Левски“. И ето, няколко пъти назначаваха по-успешните треньори на разградския клуб: Ивайло Петев (макар и само за половин пресконференция), Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. Но нека не спират дотук, а да упорстват до безкрай. Херо и Антони Здравков са били вече в „Левски“, не се броят, а на Ераносян, Бруно Рибейро и Аутуори не им се получи. Значи да огледаме надолу по веригата. Защо да не е домакинът на „Лудогорец“ – Али Али? Той все нещо е прихванал, докато е гледал тренировките отблизо, нали! А и такъв ход ще пасне добре на липсата на самоуважение у „Левски“.

Николета Лозанова

Три от най-честите упреци към треньорите (по адрес например на Делио Роси, Георги Дерменджиев, Нестор Ел Маестро) са: че играчите не уважават треньора; че няма химия между старшията и футболистите; че как може да разбира от футбол, като никога не се е събличал по шорти. Е, и трите не важат за Николета, нали?

Сборна група от форумни разбирачи

Който си е губил времето да чете коментари на фенове по форуми, знае колко тези хора разбират материята. Там с огромно самочувствие се правят селекции, уволняват се и се назначават треньори и ръководители, разиграват се бюджети и стратегии. Подготвени са хората! „Левски“ допусна сборна група от фенове в управлението на клуба доскоро. Защо да не се подходи така и с треньорското ръководство.

Микел Валверде

„Лудогорец“ опита с „брата“ на Моуриньо и не им се получи. Но „Левски“ може да опита с брата на треньора на „Барселона“! Пък и Микел е илюстратор на много детски книжки. Така че езикова бариера с футболистите няма да съществува – братът на Ернесто Валверде, вместо да си говори с тях, ще им рисува всичко в простички картинки като за малки деца – ще го разбират без проблем.

Стефан Софиянски

Човекът е изявен левскар, българче, наше момче, гори за отбора! Заслужава да му се гласува доверие. Усмихнат, позитивен, ще налее вяра на играчите в собствените им сили. Софиянски често дава интервюта за процесите в клуба, значи ги следи изкъсо. Е, какво повече трябва? Със сигурност не е необходимо да учи футболистите на тактическите глупости на Делио Роси от сорта на колко близо да се придвижват линиите – видяхме, че това не работи в нашата действителност.

Динко от Ямбол

Няма нужда да се назначава Хубчев само заради едната дисциплина. Ето вариант за треньор, който не само ще стегне футболистите откъм ред и правила. Но има и ценен опит покрай опазването на границата от бежанци. Така че не виждаме как при него ще се повтори историята с двамата гамбийци. Сещате ли се – Абдулие Санянг и Усман Бабу Сане, които дойдоха на проби в „Левски“, подписаха, бяха преотстъпени в „Хебър“, а после се чу, че се отказали от футбола и станали студенти в наш университет.

Наталия Кобилкина

Чували сме колко е важно треньорът на един футболен отбор да бъде добър психолог. Така че защо треньор на „Левски“ да не стане направо някой психолог? Пък Кобилкина е и сексолог. Само като им заговори за секс, футболистите ще се разхихикат като в детската градина и ще разтоварят психическото напрежение. И готово. Защо трябва да е сложно, като може да е просто.

Тити Папазов

Ако нищо не върви, променѝ всичко! След като начело беше обвиненият за сдържан, дървен и сух Чичо Гошо, ето сега вариант за нещо съвсем наопаки – емоционалният и мокър от сълзи Тити Папазов. Очакват ни трепетни пресконференции и неочаквани веселби, но не и скука. Като бонус – глупавите въпроси от медиите могат да се допълнят с „Имате ли роднинска връзка с Томислав Папазов, младото момче, защитника?“.

Мики Маус

Така и така „Левски“ обичат да назначават разни мики-маус-треньори, може направо да бъде нает оригинала Мики Маус за треньор.

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички