Кабрал и Обертан развинтиха Дунав и сложиха край на загубите за Левски


Кабрал и Обертан развинтиха Дунав и сложиха край на загубите за Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

4572 0

След серията от слаби резултати Левски записа победа. "Сините" изиграха по-слаб мач в сравнение с двубоя срещу Ботев Враца, но пък спечелиха убедително с 3:0 срещу втория най-слаб гост в лигата Дунав Русе.

В рамките на 16 минути домакините реализираха цели 3 гола през първото полувреме и решиха всичко в спора между двете селекции. В 21' Жерсон Кабрал отбеляза отлично попадение след солова акция, а в 28' той беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Габриел Обертан. Това бяха и първи голове за крилото от 21-и септември насам.

След два мача суша точен беше и Станислав Костов, който завърши отлична акция на Обертан в 38' - 3:0 за "сините". През втората част Мариани, Кабрал и резервата Ривалдиньо пропуснаха да направят резултата още по-убедителен.

Победата означава и край на серията от 2 поражения на тима в първенството, която отделечи претендента от първото място. В момента разликата с Лудогорец е 4 точки, а с ЦСКА - 1. И двата отбора обаче са с мач по-малко в сравнение с конкурентите си за титлата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 21' Левски, въпреки че не играеше на особено бързи обороти успя да си осигури аванс след индивидуално избухване от страна на Жерсон Кабрал. Той получи топката по дясното крило, като смени посоката и се насочи към центъра пред наказателното поле. Той нагласи топката на левия си крак и стреля в средата на вратата. В последния момент топката смени посоката си и тръгна надясно, а това хвана Димитров неподготвен - вратарят игра с коженото кълбо, но така и не успя да я избие извън вратата - 1:0 за "сините".

Това беше първи гол за крилото от септември насам, а само 7 минути по-късно отново той беше в прегръдките на съотборниците си, но благодарение на Габриел Обертан. Френският ас нахлу в наказателното поле след двойно подаване, залепи топката на крака си и принуди Мартин Ковачев да го фаулира - дузпа за "сините". Кабрал беше точен и удвои - 2:0.

В 38' дойде време и за дежурния гол на на Станислав Костов. Габриел Обертан отново беше в основата на атаката, след като разигра на двойно подаване с Кабрал пред наказателното поле, овладя добре и нахлу в пеналтерията, а след това изведе Костов на празна вратата - удар и 14-и гол за бившия играч на Берое и ЦСКА.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През вторите 45 минути Кабрал се опита да оформи своя хеттрик, като имаше шанс на няколко пъти да го направи. Най-добрата възможност беше в 62', когато напредна в половината на Дунав, но вместо да потърси разиграване в контраатака, той реши да стреля от границата на пеналтерията и прати топката право във вратаря.

В 76' Мариани имаше страхотен шанс да направи резултат 4:0, оставайки очи в очи срещу вратаря и пробва много техничен прехвърящ удар. Вратарят беше преодолян, но топката мина покрай вратата.

В последните 10 минути Левски се опита да вкара 4-и гол, а Ривалдиньо набързо профука две положения, след като се появи в игра. Филип Димитров отрази негов опасен удар, а в 87' спаси и мощен диагонален изстрел на Горанов. В добавеното време Паулиньо разпиля защитата на Дунав, но поадването му към Ривалдиньо се оказа неточно и Левски така и не отбеляза търсения 4-и гол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Ивайло Найденов, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов, Давиде Мариани, Антъни Белмонт, Жерсон Кабрал, Габриел Обертан, Паулиньо, Станислав Костов.

ДУНАВ: Филип Димитров, Божидар Васев, Петър Патев, Мартин Ковачев, Георги Динков, Христо Попадийн, Красимир Станоев, Борислав Балджийски, Иван Коконов, Светослав Ковачев, Исмаил Иса

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В миналия кръг 26-кратните шампиони на България допуснаха сензационно поражение от Ботев Враца у дома с 1:3. Това доведе до куп спекулации за клуба, най-вече свързани с бъдещето на Славиша Стоянович, но те бързо  бяха туширани от ръководството. Факт е обаче, че последните две поражения на тима в шампионата го отдалечиха от Лудогорец и ЦСКА и победата над Дунав е задължителна.

Мачът с русенци идва навреме за "сините", тъй като воденият от Людмил Киров тим има едно равенство и седем поражения като гост в 8 мача. Отборът е едва на 12-о място с актив от 14 пункта и в 16 мача е допуснал 29 гола, а днес се изправя срещу второто най-силно нападение в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички