Игралият с Марсиал и Зидан Луи Нганиони търси своя "дом" на "Герена"


Игралият с Марсиал и Зидан Луи Нганиони търси своя "дом" на "Герена"
Снимка: Оф. сайт на Левски

8681 0

Преди по-малко от седмица Левски подписа с левия бек Луи Нганиони. Французинът дойде на "Герена" с визитката на продукт от школата на Олимпик Лион и с 39 мача за различните младежки формации на френския национален отбор. SportLive.bg ще ви разкаже по-интересните моменти от кариерата на бранителя.

Луи започва да се занимава с футбол на 8-годишна възраст. Посещава успоредно няколко футболни школи или както казва той самият "през седмицата бях в Pôle Espoir de Reims, а през уикендите - в CS Bretigny". С тях печели не един трофей - Coupe de Paris, Coupe de l’Essonne и други. Така е забелязан от гранда Лион. "Моите качества са бързината и физиката. Аз съм флангови играч, който обича да се включва във всички фази на играта - в нападение и в отбрана", споделя той за себе си преди години.

В семейството са 4 деца - Нганиони има две сестри и по-малък брат, който иска да следва стъпките му. Семейство Нганиони произхожда от Конго. "Родителите ми винаги са били зад мен, за да ме мотивират. Това е важно, особено когато напуснеш дома си на 13-годишна възраст", споделя той.

Като ляв защитник признава, че примери за подражание са му звездата на Байерн Мюнхен Давид Алаба и тази на ПСЖ Дани Алвеш. Но вдъхновението му идва от... офанзивни играчи. "Като момче наблюдавах Роналдиньо с ПСЖ или Роналдо. Често се вдъхновявах от атакуващи играчи", разкрива Нганиони.

Любопитно за неговата кариера и живот е, че има приятелство и партньорство на терена със звездата на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал. Двамата се запознават преди да постъпят в школата на Лион през 2010 г. и пътищата им се пресичат за дълго.

"Ние винаги сме били заедно, в Лион, в националния отбор в различните възрасти. Той е забавен и е добър приятел. Антони ще успее в Англия, има нужните качества. Той може да се превърне в чудовище във Висшата лига", споделя Нганиони за приятеля си преди изненадващия му трансфер при "червените дяволи".

В школата на Лион те оформят дружеско трио с нападателя Закари Лабиди, като ходят на кино или играят PlayStation заедно.

"Луи е много забавен, има страхотно чувство за хумор и е голям мечтател", споделя Лабиди за него.

Марсиал не е единственият станал световно известен френски футболист, с когото новият в Левски играе и има познанство. Когато е в националния отбор на Франция до 16 г., към тима се присъединява и големият син на легендата Зинедин Зидан - Енцо. Тогава той предпочита да се представя с фамилията Фернандес, за да избегне сравненията със знаменития си баща. Двамата попадат в състава за приятелския мач срещу Белгия заедно с две звезди на футболната сцена в момента - Тома Лемар от Атлетико (Мадрид), който тогава е в Каен, и Клеман Лангле от Барселона, тогава играещ за Нанси.

Въпреки че натрупва 52 мача за Лион Б, Луи така и не дебютира за първия отбор. Пращан е последователно под наем в холандския Утрехт и френския Брест. Преди да премине в холандския клуб, споделя, че е зажаднял да се изявява на големи стадиони.

"Във Франция играех във втория отбор на Олимпик Лион, най-вече на малки стадиони. Очаквам с нетърпение да играя на голям стадион, за много зрители", казва Нганиони и това му желание се сбъдва. Но само за 11 мача.

A melody that makes u vibrate 🎸🎸🎼

Публикация, споделена от Louis Nganioni (@louisnganioni) на

Затова когато трябва да се връща след наема в Брест отново в Лион, Луи заявява: "Бих искал да намеря стабилен проект. Да се интегрирам в клуб, където да мога да се изразя напълно. Малко е тежко да ти се налага да сменяш отборите всеки сезон. Когато си под наем, нямаш много време за адаптация".

През май тази година левият бек тренира с американския Ню Йорк Ред Булс, докато треньор там е легендата Патрик Виейра. Защо обае не остава за постоянно там, не става ясно. Важното е, че ако разгърне качествата си, Нганиони може да открие това, което търси, на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички