И Лудогорец не успя да вкара на Левски, без победител в отложеното дерби


И Лудогорец не успя да вкара на Левски, без победител в отложеното дерби
Снимка: Официален сайт на Левски

5623 0

Отборите на Левски и Лудогорец не се победиха в отложен мач от първия кръг на Първа лига. Срещата на "Георги Аспарухов" завърши без победител - 0:0.

И двата тима завършиха срещата в намален състав, като през първата част капитанът на "сините" Божидар Митрев бе изгонен за игра с ръка извън наказателното поле, а 10' преди края на срещата Сисиньо бе също изгонен след удар без топка срещу Жорди Гомес.

По този начин тимът на Левски продължава да не допуска гол под ръководството на Делио Роси.

Преди първия съдийски сигнал на мача Боян Йоргачевич, който вчера разкри, че прекратява професионалната си кариера, отиде до вратата на Левски, завърза шалче на тима, както правеше преди всеки мач, при който пазеше за Левски. След това той целуна емблемата на клуба, помаха на феновете в Сектор Б и напусна терена.

Още преди старта на мача феновете на 26-кратните шампиони наелектризираха атмосферата. "Георги Аспарухов" е изпълнен до краен предел за дербито на българския футбол!

В 7' като по чудо гостите не поведоха в резултата. Анисе бе намерен отлично в наказателното поле, но ударът му с глава бе спасен от капитана на Левски Божидар Митрев. Топката се озова на крака на Вандерсон, който обаче стреля в аут.

След по-малко от 2' и Левски пропусна своята първа добра възможност. Жуниор Мапуку бе изведен очи в очи с Ренан, но не можа да нанесе удар и топката му бе отнета.

В 29' отново Мапуку бе близко до откриването на резултата. Нападателят бе изведен в наказателното поле добре от Обертан, но шутът на нападателя бе отразен от Ренан.

В 36' капитанът на Левски Божидар Митрев бе изгонен с директен червен картон. Стражът остана последен в защита при извеждащ пас на шампионите и според преценката на съдиите е играл с ръка извтн наказателното поле. Ситуацията обаче бе доста спорна. За да замести игонения Митрев, Делио Роси извади от играч Мапуку и на терена се появи Александър Любенов.

В заключителните секунди на първата част Върджил Мисиджан отправи коварен фалцов удар, който Александър Любенов отрази по прекрасен начин с плонж.

В началото на втората част момчетата на Димитър Димитров стартираха по-добре, като организираха добра атака в 53', но Жоао Пауло стреля в страни от вратата. В 57' и Абел Анисе получи шанс да обстрелва вратата на Любенов, но след рикошет в крака на Яблонски тя излезе в корнер.

След 60' на "Герена" почти не се играеше футбол, тъй като играта бе накъсвана от множеството нарушения. Лудогорец бе тимът, който бе по-деен на терена, а Левски залагаше на контраатаки, но без успех. В 70' Обертан получи добре от дясно в наказателнтоо поле, но ударът му по диагонала премина на сантиметри от страничния стълб.

В 80' и гостите останаха с човек по-малко след директен червен карон на Сисиньо. Бранителят на шампионите удари без топка Жорди Гомес и му бе показан изхода на "Герена".

2' по-късно Антонио Вутов стреля опасно с глава след добро центриране в наказателното поле и Ренан за първи път в мача трябваше да показва класата си.

 

Преди мача

Добрата новина за Левски е възстановяването на Милош Цветкович и Антонио Вутов, които се очаква да започнат от първата минута. В групата за мача също така попаднаха и новите попълнения Полмар Ейолфсон и Антони Белмонт, но е малко вероятно да се рискува с включването им.

При Херо проблемите са в защитната линия. Пластун се възстановява от контузия, а Терзиев и Моци идват уморени от мачовете на националните отбори. В разширения състав попадна новото попълнение Рафаел Форстър.

Мачът ще е и дуел за двамата треньори. Роси постигна три последователни победи - срещу Дунав, Пирин и Славия. Разградчани пък допуснаха грешна стъпка с Димитър Димитров - Херо, завършвайки 0:0 срещу Пирин у дома. 

Тази вечер се очаква и феновете да си вземат довиждане с един от техните любимци - Боян Йоргачевич. Вчера той се изказа изключително емоционални пред 100 фена и обяви, че Левски е последният отбор в кариерата му.  

Състави:

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Димитър Пиргов, Давид Яблонски, Иван Горанов, Васил Панайотов, Жорди Гомес, Роман Прохазка, Антонио Вутов, Габриел Обертан, Жуниор Мапуку

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Игор Пластун, Козмин Моци, Натанаел, Абел Анисе, Светослав Дяков, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Жоао Пауло

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички