Хубчев: Селекцията се бави, защото търсим точните хора и сме приели риска


Хубчев: Селекцията се бави, защото търсим точните хора и сме приели риска
Снимка: Официален сайт на Левски

4018 0

Треньорът на Левски Петър Хубчев заяви, че клубът е в разгара на своята селекционна дейност. "Сините" следят както чужденци, така и българи. Той сподели, че с щаба му искат сами да избират кои играчи от школата да идват в първия отбор.

"Търсим точните хора, рискът е много голям, защото мачовете идват, но ние приехме този риск. Пари за селекция има и с бюджета се опитваме да сглобим отбор. Искаме да имаме 5 или 6 водещи футболисти и около тях да интегрираме млади футболисти. Искам българи, но няма проблем и да е чужденец", заяви наставникът на днешната си пресконференция.

Хубчев уточни, че иска да разполага на лагера в Австрия с 22-ма полеви футболисти и трима вратари. Той не отрече, но и не потвърди да следи футболисти на бившия си клуб Берое. Специалистът призна, че има играчи, които са отказали на клуба, но това било съвсем нормално.

"Имаме набелязани българи, те са в националните гарнитури. Играчи на проби - очакваме само един такъв. Ще докарваме хора не на всяка цена, за да имаме бройка. От десетина дни насам по цял ден се занимаваме с това нещо и ако бъркаме, искаме да знаем, че грешката е в нас. Има футболисти, с които сме в напреднали разговори. Някои от тях вчера играха, на други първенствата им вървят", уточни Хубчев.

Той заяви, че може да изброи поне 15 имена, спрягани за трансфер в Левски, които реално не са били желани в клуба. Треньорът посочи, че с щаба му искат да дадат шанс на повече български футболисти. Запитан какъв стил на игра ще практикува Левски под негово ръководство, той заяви: "Защитен. Да бъде много добре в защита", след което се засмя.

"Ще ви призная, че на първата тренировка направих забележка на един от най-малките ни играчи. Няма да разкривам името му, защото уважавам футболистите си. Дали ще освободим още играчи и дали ще пратим такива под наем, ще решим според отношението им към работния процес. Засега не планираме това", категоричен бе той.

Хубчев заяви, че който и играч да дойде при него с получена оферта от друг клуб и поиска да напусне, ще му бъде позволено да го направи. На въпрос дали изпитва притеснение, че е започнал летния лагер с 12 футболисти, той заяви: "Притеснение не може да няма, докато не се съберем целият кадър. Имаме около десет национали. Хубавото е, че в Добринище ще имаме повече време за индивидуални разговори, които смятам, че са важни за отбора", заяви бившият национален селекционер. Кой според слуховете е сред най-големите, но и най-трудно осъществими негови цели в селекцията вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички