Гонзо за раците, щуките и гаврата с Люпко


Гонзо за раците, щуките и гаврата с Люпко

1462 0

Старши треньорът на Черно море Георги Иванов – Гонзо попита пред "Нова телевизия" кой е щуката в Левски преди предстоящия мач между двата отбора от осминафиналите за Купата на България.

Това ли е най-подходящият момент за гостуването на Левски в София, след като вашият отбор стабилизира играта си, а в Левски има напрежение след напускането на Петрович?

Независимо дали има или няма напрежение, Левски е доста сериозен отбор и фаворит в мача. Това, което се случи с Люпко, аз го очаквах от много време, защото там нещата ги знам как са и не са добри, но в крайна сметка това е нож с две остриета, защото такива големи отбори, когато са под напрежение, дават много повече сили. Но ние се готвим за мач, който да изиграем по добър начин и ако можем да победим.

Каква е гледната точка на Гонзо за случилото се в Левски?

В Левски винаги е имало много напрежение и много интереси, винаги е имало някой зад някой, някой нещо прави, така че да ги коментираме, трябва да си отделим цял ден и няма смисъл.

Направиха ли тези катаклизми в Левски по-различна подготовката ви за този мач?

Не, аз си готвя моя отбор и нещата, които се случват в Левски и напрежението - това не е моя работа и на Черно море по-точно.

Има ли с какво да ви изненадат?

Аз ги познавам доста добре, много упреци имаше, че този отбор бил изграден от мен, познавам всеки един футболист, знам какво се изисква от тях, знам най-силните им качества и ще се опитам да представя на Черно море по най-добрия начин това, което играе Левски, за да можем да противодействаме по най-добрия начин.

Много сини легенди казаха, че това, което направи Люпко е предателство…

Тия същите сини легенди го гониха четири месеца и всеки ден даваха интервюта при вас медиите и сега изведнъж като си тръгва някой, бил страхливец. Същото беше и с Петев. А вие трябва да разберете, че имате мнение за един треньор, а този треньор за един мач не става по-слаб, не става и по-силен, трябва да имате уважение към институцията, особено на Левски - не може всеки ден някой да си измисля някой да го гони и да го маха. Всеки един човек се обижда, когато някой не оценява труда му. Такива, дето разправят, че било орел, рак и щука в Левски, ами той единият е щуката или ракът да си избере кой е...

Момчетата, които виждаме зад Вас са опитни, но когато стъпят на Герена може да се отдадат на напрежението?

Още не сме стъпили на Герена, ще видим утре като стъпим, дали ще има. За мен няма да има, убеден съм и за тях няма да има, защото изиграхме последните мачове с Берое и Ботев – отбори, които имаха амбиции да ни победят и да бъдат в тази шестица, смятам, че по никакъв начин не има дадохме шансове. Смятам, че утре отборите ще бъдат равностойни.

Имате ли проблеми с отбора?

Всички футболисти са здрави, това е хубавото при нас, че всички са здрави и мога да разчитам на всички от началото на сезона. Не сме голяма група - 21 полеви с юношите, добре е да мога да използвам целия отбор.

Как ще е за вас да играете срещу Топузаков?

Играя срещу Левски, не играя срещу Топузаков , не играе и Георги Иванов. Смятам, че Левски има добре изграден стил в последните 5 месеца с Люпко, няма да променят нищо в този стил, нямаше и време. След мача в събота имаше 3 дена за подготовка и съм убеден, че и Левски и ние, единствената ни мисъл е било да можем чисто тактически да подобрим някои неща и да възстановим футболистите, защото играем през 3 дни. Очаквам Левски да бъде по същия начин както с Берое и предните срещи.

Виждате ли този отбор, който искате?

Още не. На един терньор му трябват поне два трансферни прозореца, за да може да изгради състав. Поставихме една основа, зимата ще вземем още 4-5 футболисти.

В последния мач между двата отбора за Купата ситуацията бе инфарктна за Вас?

След това Левски и Черно море са играли много, в първенството Левски има вече седем победи, надявам се да не повлияе .. Тогава бях в Левски, загубихме малко случайно и нещастно, беше преди 2 години и те дори и футболистите не са същите. Очаквам турнирен мач, в който и двата отбора ще чакат грешките на съперника.

Победителят от утрешния мач може ли да спечели Купата?

Черно море? Всички отбори, които участват .. някои отпаднаха, но никой отбор не е случайно.

Хубава шега стана, Черно море победител. Това означава да вкарате Левски в още по-голяма криза?

Не е мой проблем. Когато съм бил там, е имало далеч по-големи кризи, по 4-5 месеца не са плащани заплати на целия колектив, щаб и отбори. Когато съм има такива стресови си...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички