Фамозна задна ножица нокаутира Левски срещу Септември


Фамозна задна ножица нокаутира Левски срещу Септември
Снимка: Оф. сайт на Левски

10395 0

На два пъти Левски повеждаше срещу Септември на стадион "Васил Левски", но когато го направи в 80' след гол на Кабрал срещата изглеждаше решена, още повече след червения картон на играч на домакините. И въпреки това скромният столичен тим нокаутира "сините" с фамозен гол със задна ножица секунди преди края, докарал срещата до краното 2:2 в сряда вечер.

Първото полувреме премина без голове, въпреки че гостите на два пъти удариха гредата. Все пак пак в 60' Станислав Костов отбеляза гол №15 в шампионата и даде аванс на фаворита в мача. Само няколко минути по-късно след колективна грешка на защитата на "сините" точен за 1:1 беше Иван Стоянов.

В 81' и в 83' задачата на Левски стана много по-лесна. Първо беше отсъдена дузпа в полза на гостите, след като Горанов беше повален. Точен беше Жерсон Кабрал, а само 2 минути по-късно от игра беше изгонен Алвеш. И това обаче не беше достатъчно за успех на Левски.

В последните секунди на добавените 4 минути Петър Будинов от границата на наказателното поле стреля от задна ножица и, въпреки че ударът не беше силен, то той беше много точен и попадна в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Митрев - 2:2. 

Това е пореден удар по шампионските амбиции на Славиша Стоянович и компания. В последните 4 мача Левски има само една победа, а това отдалечи драстично "сините" от Лудогорец (6 точки разлика и мач повече). В момента отборът е с равен брой точки с ЦСКА (по 38), като "червените" се изправят срещу шампиона в четвъртък вечер.

Първо полувреме

През първите десет минути двата отбора не успяха да застрашат противниковите врати. Атаките на Септември и Левски приключваха още в своя зародиш. В 12' чудесното позициониране на Станислав Костов в наказателното поле на Септември можеше да доведе до гол, но Георгиев внимаваше.

В 14' отборът на Септември разви добра атака, след която се стигна и до първия точен удар за домакините. Опасен изстрел на Байду от границата на наказателното поле принуди стража на "сините" Божидар Митрев да се намесва.

В 23' Жерсон Кабрал стреля опасно от пряк свободен удар, вратарят  не се намеси особено добре и топката срещна горната греда - първи сериозни притеснения за вратата на домакините. Само минута по-късно след ново центриране на отлична позиция беше Паулиньо, който стреля слабо, а Георгиев отново не се намеси особено успешно и се стигна до корнер.

Последваха силни минути за Септември, а в 28' Иван Тилев проби през цялата отбрана на "сините" и стреля от 10 метра почти фронтално срещу вратата, но прати топката встрани - сериозен пропуск. Последваха удари на Гади и Тилев, но Митрев се справи сравнително уверено с тях.

В 43' Левски изпусна златен шанс да се оттегли на почивка с гол аванс. Габриел Обертан напред през центъра и пред наказателното поле центрира за Костов. Той се размина с топката, но тя се удари в гредата и се върна към игрището. Вратарят успя да я хване, но беше изритан от Стоичков -  проблем за вратаря. За щастие, Георгиев остана на терена и не се наложи принудителна смяна.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 60' Левски най-накрая преодоля отбраната на съперника. При наглед безопасно разиграване на "сините" топката стигна до лявото крило, където Кабрал овладя и центрира към малкия пеналт. Там защитниците не се разбраха кой трябва да покрие Станислав Костов, а вратарят не посмя да излезе, за да боксира топката - удар с глава на нападателя в обратния ъгъл и 0:1 за 3-ия в класирането.

В 66' Септември се добра до изравнителен гол. При изстрел от пряк свободен удар Митрев се намеси много неубедително, като изби право в краката на играч на Септември. Последва все пак изчистване на отбраната в жълто преди топката да бъде върната в пеналтерията. Там се стигна до сериозен карамбол, при който Яблонски и Горанов не се оринтираха, а Меледже напредна и остана срещу Митрев. Вратарят се опита да блокира подаването на халфа, но не успя, топката попадна у Стоянов, който през купа от играчи я прати във вратата - 1:1.

Последваха пропуски на играчите в жълти екипи, докато не настъпи 79'. Обертан с марково подаване изведе Иван Горанов в наказателнното поле. Той овладя топката преди Байду, който го закачи за глезена и го повали на земята - дузпа за "сините". Кабрал беше точен и реализира за 1:2 в 80', а самото крило е трябвало да бъде сменен точно преди дузпата, но Стоянович е отменил нареждането, за да позволи на играча да стреля от 11 метра.

В 82' Фабионо Алвеш направи сериозна глупост, след като извърши поредното си нарушение през второто полувреме. Костадинов му показа втори жълт картон, а полузащитникът се изнерви сериозно и потърси саморазправа с Нуно Рейш. За щастие, до сблъсъци не се стигна.

В последните секунди на добавеното време Септември отбеляза фамозен гол. При изсипана топка в наказателното поле Рейш успя да изчисти към границата на пеналтерията. Пред погледа на Тиам Будинов опита задна ножица и я прати в далечния за Божидар Митрев ъгъл - топката тупна на половината път, но въпреки това ударът беше много точен и топката се оплете в мрежата - 2:2.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:
СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Бенга, Русев, Стоичков, Стоянов, Тилев, Байду, Гади, Меледже, Николов, Алвеш
ЛЕВСКИ: Митрев, Горанов, Паулиньо, Белмонт, Цветкович, рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Бенга, Русев, Стоичков, Стоянов, Тилев, Байду, Гади, Меледже, Николов, Алвеш

ЛЕВСКИ: Митрев, Горанов, Паулиньо, Белмонт, Цветкович, рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан

ПРЕДИ МАЧА

При победа днес "сините" ще се изкачат на втората позиция в класирането след загубата на ЦСКА от Славия. Септември пък се нуждае от колкото може повече точки, за да избяга от дъното, от което го дели само едно място.

Левски в предишния кръг се върна към победите след двете поредни загуби, като победи с 3:0 Дунав (Русе). В същия кръг Септември падна с 1:4 от възродения Ботев (Враца).

В тима на Славиша Стоянович след наказания се завръщат Милош Цветкович и Хали Тиам. В Септември обаче имат кадрови проблеми - заради наказание мача пропуска Асен Чандъров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички