Ексклузивно: Левски привлича доказан нападател с 28 гола за Австрия


Ексклузивно: Левски привлича доказан нападател с 28 гола за Австрия
Снимка: Guliver/GettyImages

7808 0

Ръководството на Левски е на път отново да реализира страхотен трансфер. След привличането на Габриел Обертан и Жорди Гомес през миналото лято, сега Спас Русев и компания са близо до трансфера на бившето острие на Базел, Твенте и Порто Марк Янко, научи Sportlive.bg от сигурен източник.

Преговорите се намират в последната си фаза и всичко върви нормално. Това означава, че в близките дни предстои австрийският национал да премине медицински прегледи и да подпише договор със "сините".

Целта на 26-кратните шампиони е 34-годишният ветеран да усили огневата мощ на тима за участието в Лига Европа. Янко е доказан нападател, като игра с голям успех в Австрия и Холандия, както и за австрийския национален отбор. Той има 28 гола в 68 мача за селекцията на своята страна.

Янко нашумя с изявите си за Ред Бул Залцбург, където в 108 мача записа цели 75 гола. Това му осигури трансфер в Твенте, а след това и в Порто. В Португалия обаче напдателят така и не успя да се аклиматизира и след кратки престои в Трабзон и Сидни ФК, той премина в Базел. Там той отново се превърна в познатата голова машина и вкара 29 гола. В последната година обаче той игра за Спарта Прага и Лугано, но записа общо 5 мача за чехите и 0 за швейцарския тим. Договорът му с Лугано е до 2019 година, но е напълно вероятно Левски да не плаща трансферна сума. Ако такава бъде платена, то тя ще е минимална.

Интересна подробност е, че Янко е играл срещу Левски в турнира за Купата на УЕФА, когато двата отбора се срещнаха през 2009 година. Тогава "сините" губят от австрийския тим с 0:1 с гол в добавеното време на срещата.

Какви други трансферни планове има ръководството на Левски - прочетете в интервюто на Спас Русев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички