Една грешка прати Левски напред за Купата след отчайващ мач на "Герена"


Една грешка прати Левски напред за Купата след отчайващ мач на "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

9127 0

След като в миналия кръг за Купата на България един от фаворитите в турнира - Левски, отстрани безпроблемно Спартак (Варна), "сините" изхвърлиха още един тим от морската столица - Черно море. Това стана далеч по-трудно, след като възпитаниците на Петър Хубчев надделяха с 1:0 в осминафинален мач, който няма да бъде запоменен с футболните си достойнства, а много нарушения и 8-те жълти картона, показани от Николай Йорданов. 

Единственият гол в мача падна в 23', когато след рикошет Станчев изведе случайно Райнов на стрелкова позиция и халфът реализира първия си гол за сезона след точен удар от 5-6 метра. 

"Сините" се затвориха изцяло през вторите 45 минути, но допуснаха много грешки и глупави фаулове около наказатленото поле. Въпреки това футболистите на Черно море не се възползваха от безбройните ситуации за центрирания и дори не стигнаха до голово положение в мача. 

В края на мача футболистите на Черно море имаха претенции за дузпа за нарушение на Каргас срещу Пламен Димов в наказателното поле. Николай Йорданов обаче отсъди пряк свободен ъгъл извън пеналтерията, но повторенията показаха, че нарушението на гръка може и да е в рамките на наказателното поле. 

Като цяло обаче Левски тотално обезвреди Черно море в атакуващ план и продължават напред именно благодарение на силната си игра в защита. "Сините" се присъединяват към Ботев Пловдив, Ботев Гълъбово, Ботев (Враца), Лудогорец и ЦСКА 1948, които се класираха за четвъртфиналите. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

В началото на срещата на няколко пъти Черно море се опита да екпоатира левия фланг на защитата на Левски, но Гарнов и Ейолфсон не оставиха шансове на "моряците". Очаквано обаче в първите минути властваха битката в средата на терена и тактическите нарушения с цел да се спрат бързите нападения и на двата отбора. 

С първото по-добро положение в мача обаче Левски поведе, и то след ужасна грешка на защитата на Черно море в 23'. При центриране от корнер топката летеше към границата на наказателното поле, но някак си Ейолфсон успя да играе с глава и да я насочи към малкия пеналт. Там след двоен рикошет Станчев без да иска я подаде на Мартин Райнов, а халфът, останал сам срещу вратаря, нямаше как да пропусне - 1:0. 

9 минути по-късно "моряците" възстановиха равенството, но попадението на Букаси беше отменено. Причината за това е, че при центрирането от пряк свободен удар Димов удари с лакът в лицето Райнов, който се беше позиционирал за игра с глава. След удара той се свлече, а Букаси засече, но Николай Йорданов отсъди нарушението срещу гомайстора на Левски. В 38' бившият играч на Левски - Васил Панайотов, пробва изстрел от пряк свободен удар, но Миятович бе на място и за по-сигурно изби топката над вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част Фелипе Нашименто влезе на терена на мястото на Алар с цел заздравяване на халфовата линия. Това не промени особено играта на двата отбора, като Левски не опитваше особено да атакува, докато Черно море стигна до няколко преки свободни удари около наказателното на съперника, но центриранията на "моряците" бяха крайно разочароващи и до опасности не се стигна. 

По-остра атака беше осъществена едва в 70', когато Паулиньо се понесе по лявото крило на скорост, но беше повален пред пеналтерията. Това доведе до поредния картон в мача, но не и до някакво по-опасно положение. 

В края на мача се стигна до сериозно напрежение пред вратата на Левски, след като КАргас фаулира Станчев около линията на наказателното поле на "сините". Повторенията показаха, че нарушението е по-скоро в пеналтерията, но съдията не видя особено добре ситуацията и отсъди нарушения извън очертанията на наказателното поле. Последвалото центриране не доведе до нищо интересно, а Левски с поредната си практична, но скучна победа се класира за четвъртфиналите на турнира. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Каргас, Миланов, Тиам, Райнов, Алар, Иванов, Паулиньо, Робърта

Черно море: Митрович, Попов, Димов, Станчев, Панов, Букаси, Андраде, Родриго Енрике, Панайотов, Минчев, Иса

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата тима от Първа лига нямаха проблеми в предишния кръг. Столичани прегазиха Спартак с 5:1 в Балчик, докато "моряците" биха безгрижно Ботев Ихтиман като гост с 3:0. Безспорно обаче и за двата отбора жребият може да бъде определен като "неприятен", тъй като се срещат в ранна фаза на надпреварата. 

Левски стартира силно годината, но в последните мачове показва сериозни колебания. "Сините" паднаха от Ботев във Пловдив (1:0) и не успяха да бият изпълнения с проблеми тим на Берое през уикенда (1:1 в Стара Загора). У дома обаче отборът запазва позиции и е в серия от 7 поредни победи. 

Черно море показва признаци за излизане от миникризата, в която бе преди паузата за мачове на националните отбори, когато отборът записа 3 поредни поражения в елита. "Моряците" биха поред Славия (в София) и Ботев Враца у дома, но на "Герена" играят много трудно. През настоящия век имат само 4 равенства срещу Левски в София, а последната победа над Левски в столицата датира от далечната 1958-а година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички