Дунав остана без успех над Левски, "сините" с минимална победа


Дунав остана без успех над Левски, "сините" с минимална победа
Снимка: БГНЕС

2603 0

Левски прекъсна негативната серия от две загуби. "Сините" се поздравиха с успех на стадионa в Русе пред около 10 хиляди зрители, които обаче си тръгнаха разочаровани след поражението с 0:1.

Развръзката в срещата дойде чак в 74', след като Божидар Краев отбеляза единственото попадение в двубоя и така гонитбата между Левски и ЦСКА за втората позиция продължава. Най - вероятно ще бъде решена в директния сблъсък другата неделя на Националния стадион "Васил Левски".

В началните минути домакините от Русе имаха две добри положения, но Николай Кръстев показа рефлекс и спаси тима си. Първо при центриране на Хубчев отдясно, намерено от Карагарен, но стражът на столичани изби. След това и Аяяс стреля с глава, но топката отново бе избита. На градския стадион в Русе отново има много публика, като около 10 хил. очакват да видят победа от Дунав.

В 27' Адениджи отправи меко казано скандален удар, нигериецът излезе зад последния защитник срещу вратаря, но с левия крак не уцели топката и тя излезе почти в тъч. 

В края на полувремето "сините" стигнаха до най-доброто положение до този момент. Бурабия центрира от фаул, Пиргов остана леко под топката и прати топката високо над вратата с глава от границата на вратарското поле.

В 54' Бурабия центрира от корнер, но защитник на Дунав изби в последния момент. 2 минути след това се стигна до най-чистото положение за столичани. Адениджи излезе сам срещу вратаря, но стреля слабо и право в ръцете на вратаря на Дунав.

В ответната атака Мирослав Будинов можеше да открие, но ударът му мина успоредно на голлинията и нямаше после кой да засече.

В 74' най-накрая се стигна до откриване на резултата. Антон Огнянов центрира от корнер, Божидар Краев стреля, но вратарят изби. При добавката обаче младокът добута топката в мрежата за 1:0. В 79' и Огнянов имаше добър шанс, като Адениджи го намери пред наказателното поле и той стреля, но встрани от вратата.

В 84' русенци можеше да изравнят резултата, след едно центриране Мирослав Будинов беше изпуснат на далечната греда, но беше с гръб и не можа да вкара.

В 88' Левски пък можеше да удвои. Краев намери Александър Александров пред вратарското поле напълно сам, неговият удар обаче мина над вратата.

Преди мача

Сред избраниците на Митов се завръща капитанът Веселин Минев, който е възстановен от травмата на прасеца и словакът Роман Прохазка, който изтърпя наказание от 3 мача. 

3 кръга преди края на първенството "драконите" излязоха еднолично на четвъртото място в класирането с 49 точки. При определени условия тази позиция би могла да даде възможност за решителен плейоф, в който залогът ще е място в Лига Европа.

Стартови състави:

Дунав: Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Петър Патев, Михаил Милчев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс, Бранимир Костадинов, Васил Шопов, Бирсент Карагерен, Мирослав Будинов.

Левски: Николай Кръстев, Сашо Александров, Александър Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Роман Прохазка, Мехди Бурабия, Божидар Краев, Ивайло Найденов, Франсис Нар, Бабатунде Адениджи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички