Духът и характерът, които Левски трябваше да покаже


Духът и характерът, които Левски трябваше да покаже
Снимка: Левски/Facebook профил

4661 0

Левски взе първата важна битка за сезона. „Сините“ победиха отбора на ЦСКА и вече са еднолични лидери в класирането на Първа лига. Отборът, воден от Славиша Стоянович, показа, че заслужава триумфа най-вече заради поведението си на терена. Подобен тип двубои се печелят, като преди това си оставил сърцето и душата си на терена. А точно това направиха и играчите в „синьо“.

Мотивацията, желанието и хъса, които показаха бяха решаващата част и лидерът в първенство може да получи Отличен 6 за тях. Още преди двубоя с „червените“ беше ясно, че днес се поставя началото на една много тежка серия за Левски, която наистина може да покаже какви са амбициите на тима. Самият Хали Тиам след мача потвърди, че в съблекалнята мислят за титлата и избегна типичните клишета, които се употребяват след такива мачове. А когато си първи в класирането, макар и толкова рано, имаш пълното право да говориш и да воюваш за титлата.

Друг много ключов фактор бе и самият стартов състав. Въпреки многото въпросителни, които имаше Славиша Стоянович преди мача успя да събере правилният състав, а Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски показаха с представянето си защо трябва да играят заедно и защо бяха най-силното звено още от миналия сезон. Бяха концентрирани, раздадоха се докрай и успяха да постигнат целта да обезличат Мауридес, както и цялото нападение на отбора на Нестор Ел Маестро. Неслучайно и феновете на Левски си тръгнаха с усмивка на лицето от Националния стадион - точно заради себераздаването, което видяха на терена и което винаги са искали да виждат. И което винаги е било в пъти по-важно от победите.

Изглежда, че и в този двубой се оказа вярна максимата, че съдбата обича смелите и се усмихна точно на Габриел Обертан. Французинът, който още с идването си заяви, че не е голаджия и именно вкарването на голове е най-трудната част. Днес обаче се престраши да стреля и то в най-точния момент, ударът ме бе много добър и с помощта на гредата и вратарят на „червените“. Съдбата целуна Обертан и му показа, че трябва много по-често да търси вратата на противниците

С идването на Славиша Стоянович настроението в Левски се промени. Това се видя и днес. Той показа, че знае как да общува с играчите преди такъв важен мач, показа, че знае как се общува с тях и след мач, виждайки всички прегръдки помежду им. Показа с обиколката до Б и В сектор, че знае колко важен мач е този за „сините“ фенове. Показа, че Левски има треньор, а на терена се видя, че в отбора има и характер, който може да реши всяка битка. А битките за Левски до края на сезона ще са много, но едно е ясно. Феновете ще са готови на всичко докрай, ако виждат борбата, която видяха и днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички