Дори и босът на Левски останал изумен от решение на Кабаков в Разград


Дори и босът на Левски останал изумен от решение на Кабаков в Разград
Снимка: Официален сайт на Левски

2730 0

Босът на Левски Спас Русев коментира шампионските амбиции на неговия отбор, както и представянето на тима срещу Лудогорец. "Сините" загубиха с 2:1 в Разград, но с представянето си, особено през втората част, показаха, че имат един много солиден отбор.

"Никога не съм си позволявал да коментирам съдии, техните назначения и отсъждания. В никакъв случай не търся оправдания в съдията заради резултата на даден мач. Не познавам лично нито един съдия. Единственото, за което винаги съм апелирал е за коректност. Ето сега, последният мач с Лудогорец, на който присъствах - ние загубихме този мач, защото допуснахме грешки, но и съдията остави в мен неприятното впечатление за некоректност. А тук говорим за рефер, който е най-добрият в България. В съдийските отсъждания има и обективност, и субективност.

В зависимост от своята позиция на терена един съдия може да прецени дали има дузпа или няма, дали има засада или не, има ли фаул или не. Това са субективни фактори, но има и обективни като продължителността на мача. 6 смени по 30 секунди са 3 минути продължение и това е чиста математика. Същото важи и за спирането на играта. Всеки съдия има часовник и е лесно да прецени какво продължение да назначи. Времето може да бъде отчетено по много елементарен начин", заяви Русев пред "Блиц".

"Аз бях силно изненадан, когато видях, че Кабаков назначи само 3 минути продължение на мача ни с Лудогорец. Чистата статистика показва, че през второто полувреме заради нарушения играта е спирана общо 11 минути и 25 секунди. Между 80-ата и 90-ата минути играта е била спирана за 7 минути. От назначеното 3-минутно продължение се е играло само 60 секунди. На този фон е необяснимо защо съдията даде толкова кратко добавено време.

И този коментар не бих си позволил да направя за съдиите, ако само няколко часа преди мача ни в Разград не се бе играло едно от най-големите дербита в света – Челси – Манчестър Юнайтед. На тази среща съдията даде 6 минути продължение без да има кой знае какво основание и мачът се реши точно в последната секунда на продължението. Късно снощи идентична ситуация се разигра и на дербито между Милан и Интер, което също приключи с гол в самия край на добавеното време. Това са неща, които съдиите трябва да избягват, защото така се насажда усещане за предрешеност и тенденциозност".

СЛАВИША СТОЯНОВИЧ С ТРОГВАЩО ПОСЛАНИЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ

"Не искам да взимам отношение за това какъв е ефектът от загубата ни в този мач. Нашите амбиции продължават да са такива каквито са ги декларирали треньорът Стоянович и футболистите. До края на първенството има много мачове и аз съм сигурен, че треньорът и състезателите ще докажат дали тези амбиции са постижими и могат ли да ги реализират. - Естествено е тези амбиции да са приоритет №1 за клуба. Смятам, че тази година ние имаме конкурентен отбор, който да се бори и за двата приза", допълни още босът на столичани.

В знак на благодарност за подкрепата на "сините" привърженици в Разград, от клуба направиха жест за идния двубой срещу Верея. Ето какво съобщиха от "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички