Делио Роси: Изпълних едно от желанията си в България

Бившият треньор на Левски Делио Роси си спомни за престоя си в България, като сподели, че е сбъднал едно свов желание. Той допълва, че не съжалява за нищо и определи, че хората в родното първенство искат да развият футбола. 

"Изживяването начело на Левски бе много добро. Натрупах хубав опит в България. Имах желание да тренирам отбор в чужбина и го сбъднах. От футболна гледна точка все още има голяма разлика между местното първенство и най-големите лиги в Европа, но хората искат да се развиват", сподели Роси пред ilmilanista.it.

Делио Роси е пред подпис с отбор от Серия Б

Бившият треньор на Левски Делио Роси е близо до това да поеме нов отбор. Италианският специалист е спряган да започне работа във втородивизионния...

"Отворени са към това да започнат да правят голям футбол. Колкото до мен - винаги съм обичал да се предизвиквам и да се оглеждам за нови стимули. Точно затова съм доволен, че преживях този опит", каза още италиенцът, като допълни, че в момента има няколко възможности пред себе си за ново предизвикателство.

Италианецът пое сините след старта на миналия сезон, а бе освободен малко след началото на сегашния. Това се случи след отпадането от лихтенщайнския Вадуц в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Преводачът на Делио Роси тук също разкри интересни подробности за престоя му - вижте какви тук

Още по темата

Please select answer!