Без помен от Левски срещу Септември в дербито на "сините" с Берое


Без помен от Левски срещу Септември в дербито на "сините" с Берое
Снимка: Официален сайт на Левски

4932 0

Гостуващият на "Герена" Берое направи така, че да забравим бързо за мощния в атака Левски срещу Септември в предишния кръг на Първа лига. Двата тима завършиха 0:0 в деня на Националния празник на България, при положение че "заралии" играха повече от 20 минути с човек по-малко.

Това се случи след като Педро Еуженио получи втори жълт картон за симулация и напусна терена в аванс. В двубоя Берое очарова с постройката си на игра и с отбраната си, докато Левски събуди недоумение с липсата на агресия в своята атака.

В класирането "сините" остават трети с 46 точки, а старозагорци са четвърти с 41. Това бе първият случай през 2018 година, в който столичани загубиха точки. Единственото положително в ситуацията за тях е, че в 11-и пореден мач на "Герена" опазиха суха вратата си.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Националният химн в чест на големия празник даде началото на днешното дерби. Десетина са феновете, дошли на стадиона да подкрепят гостите. Без сериозни опасности пред една от двете врати през първия четвърт час.

Най-чистото положение пред гостите дойде в 18', когато Мартин Райнов отправи силен удар към вратата на Митрев, но стражът отрази. В същото време фенове на "сините" замерят със снежни топки играчи на съперника, въпреки предупрежденията на диктора.

Следващата по-интересна ситуация в мача отново бе пред вратата на Левски - в 24', след добре проведена атака, Охене отправи изстрел, но в аут. Веднага след това "сините" отвърнаха с удар на Обертан след комбинация с Паулиньо, но извън целта. Малко по-късно Горанов центрира опасно, но Перниш боксира.

Раздвижването в Левски бе потвърдено от чудесна ситуация в 29-ата минута. Костов пребори защитник на Берое и подаде към Паулиньо. Бразилецът стреля мигновено, но Иван Иванов изчисти от голлинията и резултатът се запази 0:0.

В последната минута на редовното време Хали Тиам опита изстрел отдалеч, но прати топката над вратата. В добавеното време и Камбуров не успя да намери целта, стреляйки от статично положение.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49' Филипе Нашименто бе близо до това да изведе домакините напред след изпълнение на пряк свободен удар. Душан Пернич обаче успя да избие удара на португалеца в корнер. Левски имаше още няколко ситуации, в които от статично положение можеше да порази вратата на Берое, но не ги оползотвори.

Първи към смените пристъпи Александър Томаш, който извади Бригидо за сметка на Антон Карачанаков. Малко след това и Делио Роси реши да търси промяна и замени Паулиньо с Кабрал.

В 69' се случи нещо, което може да повлияе силно на резултата. Педро Еуженио, който имаше жълт картон в двубоя, реши да симулира при досег с Филипе Нашименто. Николай Йорданов обаче попари мераците му и му връчи втори жълт картон, заради което португалецът се отправи към съблекалните.

В 73' Роси направи втората си смяна, като пусна Серджиу Буш вместо Станислав Костов. Голяма пауза се оформи след това в мача, тъй като Карачанаков трябваше да изпълни корнер откъм сектор "А", но с дъжд от снежни топки "сините" фенове не му позволиха дълго време да си свърши работата.

Макар с човек повече на терена и игра предимно в половината на съперника, "сините" не успяха да стигнат до попадение. Те не успяха да създадат 100-процентово голово положение и заслужено стигнаха само до точка в дербито.

ПРЕДИ МАЧА

Двубоят трябваше да се изиграе в миналата сряда, но заради лошото време от БФС отложиха междинния кръг и взеха решение той да се изиграе този уикенд. "Сините" започнаха с две победи пролетния полусезон, победиха Ботев Пд с минимален резултат, а срещу Септември показаха красива игра и победиха с 4:1 на Националния стадион. Берое обаче също започна уверено 2018 година, побеждавайки с 4:1 Черно Море във Варна, последвано с очаквана домакинска победа над Етър с 2:1.

Треньорът Делио Роси едва ли ще направи промени в единайсеторката спрямо тази, която започна при 4:1 над Септември. Добрата новина за Роси е, че Габриел Обертан е напълно готов за игра и се очаква да започне като титуляр в атака заедно със Станислав Костов. Новината от лагера на Левски е друга - португалският бек Афонсо Фигейредо отново не попадна в групата. Той бе взет под наем от Рен до края на сезона. Афонсо се надяваше, че при сините ще възроди кариерата си, но засега губи битката с Иван Горанов. Сред 18-те не попадна и Ривалдиньо. Бразилският нападател обаче е изостанал с подготовката и Роси не иска да прибързва с пускането му в игра.

През седмицата с Берое преподписаха Мартин Камбуров и Матеус Леони. Така те ще бъдат на разположение на треньора Александър Томаш и за следващия сезон. Като цяло наставникът няма проблеми с контузени или наказани футболисти и ще разчита на най-доброто за двубоя срещу Левски. Феновете на старозагорския тим пък вече обявиха, че няма да пътуват за София, тъй като не смятат за редно да се играят мачове на Националния ни празник.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Левски: Митрев, Цветкович,Яблонски,Ейолфсон, Горанов, Нашименто, Кали Тиам, Прохазка, Паулиньо, Обертан, Станислав Костов

Берое: 12. Перниш, 26. Хаджиев, 6. И. Иванов, 3. Желев, 11. Бандаловски, 7. Райнов, 10. Цонев, 8. Охене, 20. Леони, 77. Еуженио, 9. Камбуров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички