БФС "забогатя" от "Левски" с 37 500 лв. за расизъм


БФС "забогатя" от "Левски" с 37 500 лв. за расизъм
Снимка: Иван Йочев

1838 0

Дисциплинарната комисия към БФС глоби "Левски" с невероятните 37 500 лв. заради расистко поведение на техните фенове по време на мача с Литекс. Наред с това "сините" гърмят и с 2000 лв., пак заради феновете, за нерегламентираното им използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 от ДП.

Както е известно, дербито на стадион "Георги Аспарухов", бе заплашено дори с прекратяване от делегата на срещата заради расистките скандирания, но в крайна сметка бе доиграно и завърши 2:2.

През октомври "Левски" отнесе друга глоба за расизъм, като нейният размер бе 19 000 лв. Проявата бе от мача с Лудогорец (3:2).

Припомняме, че наскоро наставникът на "Левски" Георги Иванов изрази недоволството си от работата на БФС, който според него се издържал с глоби по "синия" клуб.

Ето как са регламентирани решенията на ДК, касаещи "Левски":

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 от ДП, ДК наказва ПФК"Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За скандиране на дискриминационни думи свързани с раса и цвят на кожата от публиката на ПФК „Левски” гр. София, на основание чл.37, ал.4 от ДП на БФС 2014/2015, ДК наказва ПФК „Левски” гр.София с имуществена санкция в размер на 37 500 лв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички