3 от 3 за новия в Левски: "Сините" се отпушиха, но грък ги провали срещу Йънг Бойс


3 от 3 за новия в Левски: "Сините" се отпушиха, но грък ги провали срещу Йънг Бойс
Снимка: Оф. сайт на Левски

9938 0

Левски записа престижно реми в поредната си контрола по време на лагера в Австрия. Само 24 часа след срамното поражение от аматьорския Тюркгюджу-Атаспор с 0:4, "сините" записаха 1:1 срещу миналогодишния участник в Шампионска лига Йънг Бойс.

Възпитаниците на Петър Хубчев поведоха в 17' с отличен гол на Станислав Иванов, който проби на скорост в половината на съперника и се разписа, въпреки че беше притиснат от защитник. В 77' обаче Моуми върна равенството и така Левски остана без победа в проверките на австрийска земя.

Големият грешник за "сините" отново беше новопривлеченият Янис Каргас. В 3-ия му мач за Левски той беше сред най-слабите на терена, а освен това подари топката на Моуми за изравнителния гол на швейцарския гранд. Това беше 3-и пореден двубой, в който грешките на новото попълнения бяха в повече, след като той сбърка на няколко пъти срещу Зенит, а срещу германските аматьори си изкара и червен картон.

Левски не успя да събере 20 здрави играчи, което накара Хубчев да заложи на четирима от играчите, които стартираха срещата с Тюркгюджю-Атаспор. Мартин Райнов, Деян Иванов, Станислав Иванов и Илия Юруков. Останалите титуляри в схемата 4-4-2 бяха Милан Миятович, Живко Миланов, Иван Горанов, Кали Тиам, Паулиньо, Давиде Мариани и Станислав Костов. Голмайсторът на Първа лига и швейцарецът водеха атаката.

Още в самото начало Йънг Бойс можеше да стигне до гол, като организира скоростна атака по крилото, но ударът на Лотомба мина встрани от вратата. Десетина минути по-късно и Левски показа отлична скорост в нападение, но опитът на Паулиньо да изведе Горанов в пеналтерията се провали.

Малко след това Тиам изведе Станислав Иванов, той напредна на скорост и матира Фон Балмуус, плъзвайки топката встрани от връхлитащия вратар. Това беше и първият гол за "сините" под ръководството на Петър Хубчев. В 28-ата минута вратарят на Йънг Бойс излезе предвидливо напред и изпревари Станислав Иванов, който се беше впуснал в опасна атака за Левски.

В 35' швейцарският тим изпусна златен шанс да изравни, а минута по-късно с пропуск се отчете и Мамбимби.  Малко преди края на първото полувреме пък Левски пропусна да удвои аванса си. Първо Хали Тиам с отлични индивидуални действия преодоля противник и стреля, но топката беше избита от голлинията. Костов съобразително овладя и също стреля, но над вратата. Гаудино пък приключи полувремето с изстрел в гредата от пряк свободен удар - 0:1 до почивката.

След паузата швейцарците направиха цели 8 промени в състава, което се отрази на играта на отбора. В началото на полувремето Левски доминираше изцяло, а Мариани се отчете със сериозен пропуск, след като изстрел от средна дистанция беше избит почти от голлинията. Йънг Бойс обаче бързо намериха игрови ритъм и в следващите минути организираха обсада, но бяха неточни в завършващата фаза.

20-ина минути преди края на мача Станислав Иванов имаше шанс да удвои в полза на Левски, но ударът му беше париран от стражан а Йънг Бойс. В 77' пък швейцарският тим изравни, след като безумен пас на Каргас към вратаря беше пресечен от Мауми, който техничено преодоля черногорския страж на "сините" - 1:1.

68-ата минута с отличен шут Станислав Иванов опита да матира вратаря на Йънг Бойс, но той с отличен плонж изби кълбото в корнер. Седем минути по-късно Йънг Бойс спечели корнер, но след изпълнението не последва опасност за българската врата.

В 77-ата минута Йънг Бойс изравни резултата, след като Каргас нескопосано върна топката към Миятович, а нападател на швейцарците прехвърли стража на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички