180 000 лв. струва на Левски 12-ият му играч


180 000 лв. струва на Левски 12-ият му играч

1566 0

180 000 лева?! Около тази сума са финансовите щети, нанесени на Левски от феновете от началото на сезона. За 11 кръга до сега клубът не е бил глобяван от БФС заради агитката само след три срещи. Въпросните мачове обаче са се играли пред празни трибуни и реално е нямало как ултрасите да прегрешат, пише "Меридиан мач".

Чистите глоби за Левски досега са точно 51 000 лева. Тази сума беше оформена след заседанието на ДК в сряда, когато "сините" бяха санкционирани за расисткия плакат в дербито с Лудогорец и стандартното "нерегламентирано използване на пиротехнически изделия", което отнема 2000 лева от Левски след всеки мач.

Отделно от това клубът е изпуснал около 100 000 лева от продажба на билети за мачовете с Ботев (Пд), Черно море и Славия, които се играха пред празни трибуни заради наказание.

Споменатата по-горе сума от 180 000 лева се оформя от трите ремонта, които БфС задължи Левски да извърши на Националния стадион, този в Ловеч и на "Бончук". По неофициални данни те ще бъдат за обща сума, която гравитира около 30 000 лева.

Вярно е, че феновете на Левски създават неповторима атмосфера, която със сигурност помага много на "сините" футболисти. Малко е да се каже, че агитката е 12-ият играч на клуба, но на фона на ужасната финансова криза в Левски, тези финансови щети тежат много.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички