10 от Левски удържаха Локо и помрачиха дебюта на Акрапович


10 от Левски удържаха Локо и помрачиха дебюта на Акрапович
Снимка: Официален сайт на Левски

4050 0

Отборът на Левски победи много трудно на "Георги Аспарухов" Локомотив Пловдив с минималното 1:0 в мач от 15-я кръг на Първа лига

Единственото попадение за домакините вкара Жорди Гомес от пряк свободен удар в 38', а 4' по-късно "сините" останаха с човек по-малко след директен червен картон на Иван Горанов.

В първите 20' от срещата Левски беше по-дейният тим на терена и по-често поглеждаше към вратата на Мори Диао, но без реални заплахи за стража на Локомотив.

7' преди почивката домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар и зад топката застана Жорди Гомес. Изпълнението на испанецът бе отлично, като с левия крак той прехвърли стената и матира Диао - 1:0.

В 42' Левски остана с 10 души, след като Иван Горанов бе изгонен. Бранителят на "сините" бутна с ръка Димо Бакалов, който излизаше очи в очи с Божидар Митрев и съдията Николай Йорданов не се поколеба да изгони защитника.

В 56' Серджиу Буш получи първа възможност да обстрелва вратата на гостите. Румънският нападател получи топка, с която остана очи в очи с Диао, но вместо технично да го прехвърли, той буквално му подари топката с лекия си шут.

15' преди края на срещата нападателят направи нов голям пропуск, след като Диао бе напуснал обичайната си позиция, за да пресрещне румънецът, но фалцовият му удар премина на сантиметри от гредата.

2' преди края на срещата Буш направи хеттрик от пропуски, след като бе изведен очи в очи със стража на гостите, който отрази мощния удар на тарана.

В последните минути на срещата гостите имаха претенции за дузпа, след като след меле в наказателното поле топката се отби в ръката на Ейолфсон. Сигнал не последва а всички играчи на "смърфовете" наобиколиха главния съдия.

Преди мача

Отборът на Левски продължава гонитбата с лидера Лудогорец и втория ЦСКА. Към момента "сините" са с 25 точки, колкото има и Ботев след вчерашното 1:1 със Славия, като изостават на 11 от шампионите и на 6 от големия си съперник. В последните си два мача от Първа лига 26-кратните шампиони нямат победа.

Гостите от Пловдив са с 20 точки и са на 8-та позиция преди днешната среща. Тимът е с нов треньор - Бруно Акрапович, след като Войн Войнов подаде оставка при успеха с 2:0 над Етър миналия кръг. "Смърфовете" имат проблеми с контузени играчи, като на Герена няма да могат да играят Илко Пиргов, Ивайло Марков и Халед Аяри.

Състави:

Левски: Божидар Митрев - Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов - Жерсон Кабрал, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Роман Прохазка - Габриел Обертан, Сержиу Буш

Локомотив Пловдив: Мори Диао - Пламен Крумов, Димитър Везалов, Пламен Николов, Муса Мохамед - Пауло Серджо, Раян Фрикеше - Парвизджон Умарбаев, Дино Мартинович, Димо Бакалов - Симеон Райков

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички