Знаменосецът в Рио Ивет Лалова: Последният ми шанс!


Знаменосецът в Рио Ивет Лалова: Последният ми шанс!
Снимка: БГНЕС

852 0

„Да бъда знаменосец на българия е една сбъдната мечта. Не се знае дали някога отново ще имам възможност да присъствам на откриване на олимпийски игри“, сподели емоциите си от новината най-добрата ни спринтьорка Ивен Лалова в ефира на bTV Radiо.

"Обадиха ми се от Българска федерация по лека атлетика и попитаха дали ще бъда съгласна да бъда знаменосец на олимпийските игри, което за мен е нещо невероятно - една сбъдната мечта.

Интересното е, че досега не съм била никога на откриване на олимпийски игри, тъй като не зная защо, така се е получавало, или сме оставяли по-малко време за климатизация, пристигала съм по-късно, пристигала съм винаги от други места. За Лондон е ясно, че там нямаше нужда от кой знае каква климатизация, затова пристигнах след откриването на олимпийските игри. Обикновено така се случва, че съм пристигала след самото откриване. Този път, за късмет, се падна преди това и аз още от преди да зная тази хубава новина, която вчера ми поднесоха, бях решила, че за първи път ще отида и на откриването на Олимпийските игри, защото не се знае.

Не се знае дали някога пак ще имам възможност да присъствам на откриване на олимпийските игри, няма значение дали ще бъде на трибуните или долу сред спортистите. Все пак нищо никога не е сигурно, затова смятам, че човек трябва винаги да хване всеки шанс, който му се предлага.

Ще пътуваме с група от олимпийския отбор на България, няма да пътувам сама. С мен пътува моят съпруг, който всъщност ще бъде и физиотерапевт. Изобщо, знаете, че не сме сами - има винаги екип от хора, който е изключително необходим, особено в такива ситуации, но доколкото зная всички олимпийци или по-голямата част от отбора пътуват през Рим, така че ние просто ще се включим към останалата група.

Всички ще бъдете заедно. Това обаче със сигурност е голямо успокоение – да сте заедно с толкова близък човек на старта на такъв форум. Вашият съпруг също е спортист, друг път бил ли е на олимпиади като спортист?

Той е бил на три олимпиади като спортист и сега на четвърта всъщност чрез мен. Като индивидуален спортист има три вече зад гърба си", каза Ивет пред bTV радио.

Церемонията с традиционния парад на спортистите ще се състои на 5 август на стадион "Маракана“ в Рио де Жанейро, а решението за знаменосец на българската делегация е взето по предложение на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, съгласувано с оперативния щаб на делегацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички