Здравко от "Ритон": Новите в ЦСКА са свалени от дърветата, Левски играе по-грамотно


Здравко от "Ритон": Новите в ЦСКА са свалени от дърветата, Левски играе по-грамотно

3959 0

Един от най-ревностните привърженици на ЦСКА – Здравко Желязков, не се изказа никак ласкаво за любимия си тим преди предстоящото дерби с Левски. Певецът от култовия дует „Ритон” заяви, че взетите през зимната пауза футболисти са ментета и са слезли от дърветата. Той допълни, че дори вече го е срам от "червените”. Певецът говори пред „Меридиан Мач".

Господин Желязков, какви са очакванията ви за дербито в неделя?

- Никакви. При тази игра на ЦСКА какво да очаквам? Нищо. Главният мениджър (б.р. Стойчо Стоилов) май е дал фира и трябва да бъде махнат.

Защо?

- Това менте Жеферсон от кое дърво го свалиха? Играем с човек по-малко. Добре, че го смениха с Пирин и нещо тръгна. Срам ме бе да ги гледам, а при това бях сам. Как да очаквам нещо, когато няма никаква идея в играта ни? Разчитаме на един Каранга. Разочарован съм. Това не е моят ЦСКА. Никаква мисъл не видях. Безумие, безумие!

Все пак не сте ли оптимист, както повечето привърженици на тима, че идва нова серия от победи над Левски?

- Не. С тези футболисти и този начин на игра няма да се получи. Това не са и футболисти, а някакви ритнитопковци. С малки изключения, защото има и двама-трима, които знаят за какво става въпрос. Не ми е приятно да го кажа, но Левски играят много по-грамотен футбол от нас, въпреки че не спират да ги критикуват. А имаме само 2-3 имена, които знаят за какво става въпрос. Не можем да градим играта. Отново сме без плеймекър, който да внесе ред. Ако така смятаме, че ще станем шампиони, то по-добре да не сме, защото в Европа ще ни разкрият. Отчаян съм. Пак казвам - срам ме е. Никога не съм пил толкова, колкото по време на мача с Пирин. На следващият ден ме боля главата.

Има ли вина Стамен Белчев за това представяне или се дължи на играчите?

- Не съм толкова голям специалист, че да давам такива оценки или да го оправдавам. За себе си търсех причините. Първо смятах, че се дължи да отсъствието на Антон Недялков. Но не е само в това причината. Тези, които бяха докарани през зимата, до един са ментета. Не искам да ме разберат грешно, нямам против цвета на кожата на футболистите, но тези до един да свалени от някакви дървета и сега ги карат да играят футбол. Ментета от класа. Не виждам с какво са по-добри от един Меркадо, който бе толкова оплюван. Дори няма да гледам дербито с Левски. Не искам! Особено, когато си спомням за играта от есента.

Тогава играта бе коренно различна.

- Да, имаше градивност и мисъл. В целият мач с Пирин направихме една свястна атака, според мен случайно, когато Десподов тръгна. Дори и да станем шампиони, което не виждам как ще стане, няма да е заслужено. Не знам защо Гриша Ганчев си хвърля така парите? Какви са тези чужденци? Толкова ли няма българчета? Има. Пирин бяха предимно българи. А това момче Кирилов, което ни направи смешни, незабавно трябва да го вземем. Колко струва то? Ами да платим за него толкова, колкото за тези чужденци, които ги доведоха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички