Започна инвентаризация на "Българска армия"


Започна инвентаризация на "Българска армия"
Снимка: БГНЕС

1005 0

Синдикът на ЦСКА Дора Милева е стартирала инвентаризация на стадион „Българс­ка армия". Проверява се всичко - от магазина за фенартикули до баскет­болната зала. Търсят се договори и плащания към дружеството, което е в процедура за" несъстоя­телност. При проверката се установило, че всички трофеи в музея на клуба се водят държавна соб­ственост и няма как да се опишат.

По принцип ЦСКА по­чти няма собственост, след като и бюрата на фа­лиралото дружество са собственост на спортно­то министерство. Заради това един куп съдия-изпълнители си тръгваха от „Българска армия" с празни ръце.

Дора Милева обаче е длъжна по закон да опи­ше всичко, което по няка­къв начин е било на ЦСКА, за да може при евентуална продажба да се намерят някакви пари за кредиторите, информира "24 часа".

Турският бизнесмен Дениз Кизильос пък про­дължава с гръмките си изявления по отношение на „червените". Сега се видял с изпълнителния директор на мобилен оператор, който да стане спонсор на новия стадион на клуба, който щял да бъде построен на мястото на „Българска армия".

Кизильос вече се похва­ли, че се е виждал със спортния министър Кра­сен Кралев, синдика Дора Милева и дори данъчни­те, за да говори за бъде­щето на ЦСКА. Той кате­горично искал да се запази сегашното дружество, което е с дългове от над 30 милиона лева, които може и да са по-големи.

Ако не се намери кой да оздравява старото друже­ство, то ще отиде към ликвидация. В момента ЦСКА чака от БФС да влезе в новата Висша ли­га с новото дружество, което бе направено от Гриша Ганчев. Яснота трябва да има до няколко дни, след като договорът за правоприемственост е готов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички